31

Od června 2011 je v provozu Školský portál Pardubického kraje. Pracovníci ve školství, management škol, žáci a studenti, ale i široká veřejnost budou tento nový nástroj využívat především od září, kdy bude zahájen nový školní rok.

A co školský portál školám přináší?

Pedagogové a vedení škol, žáci i studenti mohou prostřednictvím tohoto portálu zcela bezplatně získat nejen informace v oblasti školství, ale především tu najít prostředí pro vzájemnou komunikaci a nástroje pro vzdělávání. Informace jsou mířeny i na veřejnost, hlavně tedy na rodiče žáků. „Tento diskusní a informační server se stává nezbytnou součástí komunikace mezi školou a veřejností. Informuje o studiu, nabízí možnosti využití volného času dětí a mládeže. Lze jej využít jako nástroj pro sdílení otázek a odpovědí k práci pedagogů všech škol a školských zařízení v našem kraji,“ připomíná vedoucí oddělení organizačního a vzdělávání Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu v Pardubicích Jiří Hlava. „Pedagogové mohou již nyní vkládat své studijní materiály pro žáky a studenty, využívat Portál pro testy, apod. Portál nabízí velkou škálu funkcí. Vše lze nalézt a vyzkoušet na www.klickevzdelani.cz ,“ upřesňuje.

Server je komunikačním prostředkem pro manažery škol a jejich zřizovatele a zároveň skvělým místem pro bezplatnou prezentaci aktivit škol, školských zařízení a zařízení pro volnočasové aktivity i vděčným nástrojem komunikace a výměny názorů osob, které jsou na činnostech škol a školských zařízeních jakýmkoliv způsobem zainteresované. Přináší informace o možnostech dalšího vzdělávání pedagogů, kabinet nápadů s e-learningovými podporami výuky pro pedagogy a také burzy nepoužívaného zařízení škol, učebnic či pracovních příležitostí.

Školský portál Pardubického kraje přináší zajímavé články z různých oblastí školského života, legislativy a dalších okruhů, které veřejnosti pomohou při řešení situací spojených se školou a školskými zařízeními. Chce ve školách podpořit rozšíření moderních způsobů výuky. Je průvodcem dětí a mládeže od vstupu na základní školu až po rozhodování o další profesní kariéře po ukončení vzdělávání. Je opravdovým klíčem ke vzdělání.

Portál vznikl během realizace stejnojmenného projektu Pardubického kraje z dotací ESF, v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Kontakt: Mgr. Ivan Hudeček                                
Krajský úřad Pardubického kraje
tel.: 724 652 005
e-mail: ivan.hudecek@pardubickykraj.cz

Publikováno v: Školství, Obecné, Výuka


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Naše škola je se Školou OnLine velmi spokojena. Po zadání všech potřebných dat nám aplikace velmi dobře slouží a usnadňuje práci...

Mgr. Milena Tomanová

Základní škola a mateřská škola Srch, okres Pardubice

 

Zobrazit další...