11

Pro nás ve ŠKOLE ONLINE je ochrana osobních údajů a jejich zabezpečení na prvním místě, rádi bychom Vás proto informovali o blížící se změně legislativy, která se týká fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů.

Od 25. 5. 2018 bude nahrazen stávající zákon č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů Nařízením (EU) 2016/679 (GDPR), na které naváže nový Zákon o ochraně osobních údajů. V rámci této změny dojde k výraznému posílení postavení a práv fyzických osob, jakož to subjektů osobních údajů.

Společnost ŠKOLA ONLINE a.s. má ve své smluvní dokumentaci ochranu osobních údajů a jejich zpracování zakotvenou již minimálně 8 let. V souvislostí s úpravou legislativy jsme pro Vás celou smluvní dokumentaci zrevidovali a aktualizovali jí tak, aby jako celek splňovala veškeré nároky, které jsou na ní v rámci GDPR kladeny.

Smluvní dokumentaci Vám zašleme, na základě Vašeho rozhodnutí o typu uživatelské podpory, kterou budete chtít využívat po 25. 5. 2018. Výběr uživatelské podpory provedete na formuláři, který se Vám zobrazí po přihlášení do aplikace na www.skolaonline.cz.

Další kroky k uzavření nové smlouvy Vám budou zaslány e-mailem, který mate evidovaný v aplikaci (Menu: Správa aplikace – Nastavení – Vlastnosti organizace) nebo zprávou v aplikaci Škola OnLine.

V nové smluvní dokumentaci bude řešeno:

  • nová smlouva o poskytování služeb hostování softwarové aplikace Škola OnLine
    • Zjednodušili jsme pro Vás smlouvu, která je nyní kratší a obsahuje jen ty nejnutnější informace.
    • Aplikace je nyní nabízena i po skupinách modulů, které se nazývají balíčky, a jejich rozsah je specifikován ve Všeobecných obchodních podmínkách.
  • nová smlouva o zpracování osobních údajů v souladu s GDPR
    • Došlo k aktualizaci jednotlivých článků smlouvy tak, aby byla plně v souladu s GDPR
  • změna Technických podmínek
    • Zaktualizovali jsme Technické podmínky tak, aby došlo k zajištění vyšší bezpečnosti při práci s aplikací Škola OnLine.
  • změna Všeobecných obchodních podmínek
    • Byla upravena specifikace služeb zákaznické podpory tak, aby bylo dosaženo vyššího standardu poskytovaných služeb v rámci GDPR.
  • nový způsob individuálního výběrů modulů aplikace Škola OnLine
    • Nově si budete moci k Vašemu balíčku služeb aplikace Škola OnLine vybrat libovolný modul aplikace.
  • seznam dalších zpracovatelů
    • Tak aby bylo smluvní dokumentace v rámci GDPR kompletní, vytvořili jsme seznam dalších zpracovatelů osobních údajů.

Nové znění Všeobecných obchodních podmínek a Technických podmínek, které jsou platné od 25. 5. 2018 naleznete ZDE.

 

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat.

Váš tým,

ŠKOLA ONLINE



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým podílem ke komfortnímu používání Školy OnLine přispívá i jejich odborně erudovaná, ochotná a prakticky nonstop fungující technická podpora.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ a MŠ MUDr. Emílie Lukášové Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...