03

Tvorba rozvrhu ve Škole OnLine je nyní snazší než kdykoli předtím. Zapracovali jsme do aplikace našeptávání volných hodin při tvorbě rozvrhu. Toto "našeptávání" znamená, že Vám aplikace při tvorbě rozvrhu napoví, ve kterých hodinách má daný učitel a třída volno a je tedy možné do nich umístit výuku. Takovéto volné (neobsazené) hodiny se při uchopení lístečku s hodinou podbarví výraznou zelenou barvou a Vy tak přesně víte, do kterých polí je možné lístek s hodinou umístit.

Pole, která zůstanou nepodbarvená nejsou volná a jsou již obsazena jinou hodinou tohoto učitele, či třídy. Červeně zvýrazněné je pole, nad kterým hodinu držíte, abyste viděli, kam se umístí, jakmile ji "pustíte". Ve chvíli, kdy hodinu v rozvrhu umístíte, dojde k okamžitému automatickému uložení. Jakmile tedy uchopíte a chcete umístit další hodinu, systém Vám začne opět zeleně "našeptávat" podle aktuální situace a již při tom zohledňuje i předchozí umístěnou hodinu.

Od této úpravy si slibujeme vyšší uživatelský komfort při tvorbě rozvrhu, nebude již nutné po každé změně vyvolávat funkci pro kontrolu kolizí. Ta je samozřejmě v aplikaci i nadále dostupná, protože dokáže zkontrolovat rozvrh se všemi jeho změnami (suplování, atd.)  Zároveň došlo k optimalizaci načítání dat tohoto formuláře a k optimalizaci procesu aktualizace rozvrhu při stisku tlačítka „Aktualizovat rozvrh“. Což by se mělo projevit jak celkovým zrychlením právě na tomto formuláři, tak i rychlejším průběhem aktualizace kalendáře.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Školní informační systém Škola OnLine je uživatelsky velmi přívětivý. I méně počítačově gramotní uživatelé se s ním bez problémů sžili během několika málo dnů.

David Švarc
Základní škola Martina Luthera v Plzni

Zobrazit další...