Vstupy pro září 2009

Poslanci na své - zřejmě poslední - předvolební schůzi schválili novelu, která by ředitele škol měla zprostit povinnosti podávat majetková přiznání. Senát tak ve Sněmovně neuspěl s návrhem, aby se zákon o střetu zájmů vztahoval jen na zákonodárce, členy vlády nebo šéfy ústředních orgánů. Naopak poslanci odhlasovali původní znění návrhu, který povinnosti předkládat majetková přiznání zbavuje jen ředitele škol a školských zařízení.

Ministryni školství Miroslavě Kopicové se podařilo přesvědčit členy vlády o zmírnění škrtů v resortním rozpočtu pro příští rok. Oproti původnímu návrhu rozpočtu na rok 2010 tak byly při posledním jednání vlády přislíbeny Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy dvě miliardy navíc.

Původní návrh rozpočtu počítal se snížením výdajů MŠMT o 5,2 mld. korun, po intervenci ministryně Kopicové činily škrty už „jen“ 3,2 mld. Nejnovějším navýšením rozpočtové kapitoly resortu školství se celkový objem úspor ve srovnání s minulým rokem snížil na 1,2 miliardy.

Nová data, porovnávající ukazatele z oblasti vzdělávání a školství mezi jednotlivými členskými zeměmi OECD (Organizace pro ekonomickou spolupráci a rozvoj), vyšla jako každý rok v publikaci Education at a Glance. Letos jsou v ním porovnávána data za rok 2007 (školní rok 2006/2007, kalendářní rok 2007), informace o finančních výdajích pak za rok 2006.

Jednotlivé kapitoly publikace si můžete prostudovat na stránkách www.oecd.org.
Státní maturity budou žáci středních škol skládat pravděpodobně až v roce 2011. Poslanci ve středu...

Chystá vaše škola renovaci šaten nebo nákup školního nábytku? Využijte nabídky společnosti TechnoBank s.r.o.

Tento český výrobce nabízí  kovové šatní skříňky odolné konstrukce s bezpečnostními prvky - dvouplášťové dveře. Dále nabízí ergonomický školní nábytek s možností výškového nastavení.

Nabízený sortiment a další potřebné informace včetně kontaktů naleznete na www.skolninabytek.com.

 

 

 

TechnoBank (inzerce), 7.9.2009

Strana 2 z 3První   Předchozí   1  [2]  3  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Škola OnLine je pro naše gymnázium naprosto nezbytná součást existence.

Mgr. Jan Řepík
Gymnázium Františka Křižíka a základní škola

Zobrazit další...