Vstupy pro květen 2010

Ústav pro informace ve vzděláváníUž jen několik posledních dnů mají základní školy a konzervatoře na řádné předání dat ze školní matriky v rámci podzimního sběru individuálních dat. Data mohou školy těchto typů předávat na server Ústavu pro informace ve vzdělávání již pouze do 15. května 2010. Školy přitom mohly svoji zákonnou povinnost splnit již v dubnu, kdy byl zahájen sběr dat pro všechny typy škol, které poskytují stupeň vzdělání.

Dne 3. května 2010 byla mezi MŠMT a Mezinárodní obchodní komorou v ČR uzavřena smlouva o partnerské spolupráci při realizaci projektu Originál, jehož cílem je při zapojení soukromého i veřejného sektoru účinněji bojovat proti padělatelství a pirátství.

Podávání přihlášek k celostátnímu testování státních maturit, které proběhne v říjnu tohoto roku, je možné podávat od března do 14. května, přesto je zatím přihlášeno pouze 150 středních škol z celkového počtu 1433.
Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR a Společnost pro výživu vyhlašují v rámci boje proti dětské obezitě a nezdravému životnímu stylu českých dětí soutěž o nejlepší školní oběd. Akce je určena pro školní jídelny z celé ČR a bude probíhat od 12. května 2010 v rámci preventivních projektů Žij zdravě a YesNeYes.
MŠMT připravuje po dobu 2 let na zhruba 40 vybraných základních školách v ČR zkušební ověřování nového typu psacího písma Comenia Script, jehož cílem bude zjistit vhodnost písma pro výuku ve školách. Nejpozději do 7. května 2010 mají základní školy možnost vyjádřit svůj zájem účastnit se ověřování elektronicky na adrese rauchova@msmt.cz.
Strana 4 z 4První   Předchozí   1  2  3  [4]  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Škola OnLine je kvalitně vytvořený a propracovaný program, který směřuje přímo k potřebám školy.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...