Vstupy pro září 2011

Přehlídka a soutěž nejlepších výukových objektů Domino získala záštitu ministra Josefa Dobeše.  

Národní institut pro další vzdělávání (NIDV) vyhlásil 1. ročník celostátní přehlídky výukových objektů 2011 na podporu kreativity pedagogických pracovníků.

Již 1. října 2011 se rozběhne podzimní sběr dat o žácích a uchazečích vyšších odborných škol. Na předání a kontrolu dat budou mít školy čas pouze do pondělí 17. října. Ve srovnání s předchozími školními roky tedy pro základní školy a konzervatoře dochází ke zkrácení doby na předání dat. Školy však již nebudou muset předávat agregované statistické výkazy S 3-01 a S 9-01. Změna nastane též pro vyšší odborné školy, kterých se dotkne inovovaný sběr dat o uchazečích.

Josef Dobeš společně s izraelským ministrem školství Gideonem Sa’ar podepsali v Jeruzalémě Program spolupráce v oblasti školství, vědy a kultury na roky 2012 – 2015 mezi oběma státy, který navazuje na dosavadní spolupráci.

Ministr školství Josef Dobeš nadále pokračuje v šetření financí a plánuje dvojnásobně zvýšit školné na základních uměleckých školách. Tímto krokem by se ušetřilo až 7 miliard korun. Zároveň by však hrozil zánik některým školám tohoto druhu, zejména těm menším. Dále by nebyly již financovány z peněz ministerstva, ale z rozpočtu krajů.

Vláda ČR a Izraele by chtěla v letech 2012 – 2015 spolupracovat v oblasti vzdělávání, vědy, výzkumu a kultury. Za tímto účelem navštíví ministr školství Josef Dobeš s premiérem Petrem Nečasem 15. a 16. září na pozvání izraelského premiéra Benjamina Netanjahua izraelského ministra školství Gideona Sa’ara.

Strana 2 z 4První   Předchozí   1  [2]  3  4  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Obsluha Školy OnLine je snadná a intuitivní, což kvitují všichni učitelé bez rozdílu věku.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...