Vstupy pro září 2011

V České republice se bude konat od září 2011 do konce března 2012 mezinárodní výzkum vědomostí a dovedností PIAAC (Programme for International Assessment of Adult Competencies). Proběhne pod záštitou MŠMT a na mezinárodní úrovni bude řízen Organizací pro hospodářskou spolupráci a rozvoj. V ČR jej zajišťuje ÚIV (Ústav pro informace ve vzdělávání) ve spolupráci se společností SC&C a Národním vzdělávacím fondem s podporou MPSV. Financován je Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.

Ojedinělá roadshow, která proběhne v rámci projektu MŠMT Podpora technických a přírodovědných oborů, si klade za cíl poučit žáky základních a středních škol o tom, jak probíhá globální oteplování.

Testery dokážou během několika vteřin zjistit, zda daná osoba požila marihuanu či ostatní jiné drogy. Za tímto účelem si je již pořídily některé základní a střední školy. Učitelé tak chtějí testovat podezřelé žáky přímo ve třídě. Odborníci však plošné zavádění testerů nepodporují a nepovažují za vhodné preventivní opatření.

Během prázdnin se školní informační systém Škola OnLine – Katedra rozrostl celou o řadu užitečných funkcí. Třídní učitelé asi nejvíce ocení funkci, která jim zjednoduší omlouvání absence evidované v elektronické třídní knize. Novinka umožňuje pohodlněji vyhledávat hříšníky, kteří ještě nepřinesli třídnímu učiteli omluvenku. Z nového formuláře je možné veškerou již evidovanou absenci velmi jednoduše a rychle omluvit.

Petr Kellner založil před 6 lety v Babicích u Prahy osmileté česko-anglické gymnázium Open Gate. Letos k němu přibylo 5 ročníků základní školy, a to 2 první třídy a 1 druhá, třetí, čtvrtá a pátá třída. Celkem ji bude navštěvovat 108 žáků a působit zde bude 15 učitelů a vychovatelů.

Strana 3 z 4První   Předchozí   1  2  [3]  4  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...