Vstupy pro duben 2016

V poslední době zaznamenáváme zvýšené množství dotazů, jak postupovat v případech, kdy se žák vzdělává na jedné škole, odejde na školu jinou a poté se zase vrátí na školu původní. V takovémto případě je vždy nutné založit žákovi novou kartu. Její založení si můžete výrazně zjednodušit, pokud nakopírujete osobní údaje z karty původní. Postup najdete v tomto článku.

Připravili jsme pro Vás školení, tentokrát zaměřené na uzavírání hodnocení a tisk vysvědčení. Školení je určeno hlavně pro začátečníky, je však samozřejmě možné jej využít i na osvěžení vědomostí pro zkušené uživatele. Školení jsou vypsána v Praze, Brně a v Českých Budějovicích, jejich kapacita je omezená vždy velikostí učebny, s registrací proto doporučujeme neotálet. Závazně se můžete přihlašovat již nyní na odkazech uvedených v tomto článku.

Pro naši plzeňskou pobočku hledáme pracovníka/pracovnici do oddělení zákaznické podpory. Oddělení zprostředkovává veškerou komunikaci se stávajícími zákazníky – uživateli nejrozšířenějšího webového školního informačního systému Škola OnLine. Podpora je poskytována telefonicky, e-mailem i osobní formou přímo u zákazníka. Oddělení je zodpovědné i za vytváření podpůrných materiálů (příruček,…) a další administrativní činnosti.

Škola OnLine není jen systémem evidenčním a vzdělávacím, ale v poslední době se snažíme být i systémem integračním a umožňovat komunikaci všech systémů, které se na škole používají. Jedním z příkladů může být i propojení se systémem Školní program, o kterém Vám zde něco napíše ředitel základní školy v Dubné, PhDr. Václav Meškan, Ph.D.

 

Již jen několik málo dnů zbývá na předání dat o žácích ze školních matrik. Letos bylo předávání zahájeno 1. dubna a data musí být předána do pátku 15. dubna. Předávání probíhá na serveru MŠMT na adrese https://matrika.uiv.cz/matrikas/, kde také v horní části stránky pod jednotlivými symboly naleznete aktuální pokyny pro předávání, číselníky a další užitečné informace.

Strana 1 z 3První   Předchozí   [1]  2  3  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...