Vstupy pro leden 2010

Státní maturity by se mohly o rok odložit. Na základě zprávy školského výboru Poslanecké sněmovny o stavu příprav reformy maturit, o tom v pátek přinesl zprávu Český rozhlas 1 – Radiožurnál.

Ministryně školství Miroslava Kopicová však již v sobotu přispěchala s ujištěním, že příprava nové podoby maturitní zkoušky jde podle plánu a odklad nehrozí.

Na pololetní prázdniny, které připadají v letošním roce na pátek 29. ledna 2010, naváží v některých okresech i týdenní jarní prázdniny. Jarní prázdniny nejsou vyhlašované společně pro všechny žáky v republice, ale každý týden v období od počátku února do poloviny března je má vždy jiná skupina žáků podle okresu sídla školy. Model jarních prázdnin pak vyžaduje i speciální evidenci v rámci školního informačního systému Škola OnLine.
Tisk vysvědčeníV následujících dnech se na všech školách začnou ve velkém tisknout vysvědčení a výpisy z vysvědčení. Především pro školy, které dosud plně nevyužívaly možnosti tisku těchto důležitých dokumentů, jsme připravili zcela novou videonápovědu. Během několika minut se tak přívětivou formou seznámíte nejen se způsobem práce s formulářem pro definici vysvědčení, ale i se samotným procesem tisku.

Od 15. ledna do 15. února budou tento rok opět probíhat zápisy do 1. tříd základních škol v Česku. Podle prognóz Ústavu pro informace ve vzdělávání (ÚIV) nastoupí v září do prvních tříd asi 97 000 dětí, což je asi o 3500 víc než v tomto školním roce; možná i proto, že do škol budou letos moci nově nastoupit už pětileté děti.

Zápis do 1. třídy je pro každého rodiče důležitým krokem. Jak se ale vyhnout různým potížím a kde zjistit, co je třeba přinést?

Průměrná měsíční mzda učitelů v regionálním školství včetně ředitelů, zástupců a výchovných poradců činila za 1. - 3. čtvrtletí roku 2009 24 994 Kč. Pedagogičtí pracovníci bez vedoucích zaměstnanců pobírali v průměru ve stejném období loňského roku 22 669 Kč. Informoval o tom včera Ústav pro informace ve vzdělávání.
Strana 1 z 2První   Předchozí   [1]  2  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Škola OnLine je kvalitně vytvořený a propracovaný program, který směřuje přímo k potřebám školy.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...