Vstupy pro duben 2020

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vydalo 27. 4. 2020 vyhlášku č. 211/2020 Sb. o hodnocení výsledků vzdělávání žáků ve druhém pololetí školního roku 2019/2020. Zároveň vydalo metodiku, podle které by školy měly žáky v tomto období hodnotit.

Dovolujeme si Vás informovat, že v souvislosti s vývojem v oblasti kryptografie bude v prostředí školního informačního systému Škola OnLine od 1. dubna 2020 ukončena podpora starých verzí kryptografických komunikačních protokolů TLS (Transport Layer Security) ve verzi 1.0 a 1.1.

Od dnešního dne je proces registrace nových žáků a jejich zákonných zástupců do školního informačního systému Škola OnLine výrazně jednodušší. Do webové aplikace jsme totiž přidali podporu pro zasílání registračních údajů přímo do e-mailových schránek těchto osob.

Včera jsme se účastnili webináře v rámci projektu SYPO, který organizuje Národní pedagogický institut České republiky. Webinář byl věnován aktuálním tématům dnešní doby – tj. problematice komunikace a řešení podpory distančního vzdělávání.

I tento týden došlo na rozvoj modulu Domácí úkoly, který je v těchto dnech využíván více než kdy dříve. Tentokrát byl modul rozšířen o možnost vrátit úkol žákovi k dopracování. Tuto funkci využijete v situaci, kdy žák má v domácím úkolu chybu a Vy jakožto učitel chcete, aby si své pochybení žák uvědomil a chybu napravil.

Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Školní informační systém Škola OnLine je uživatelsky velmi přívětivý. I méně počítačově gramotní uživatelé se s ním bez problémů sžili během několika málo dnů.

David Švarc
Základní škola Martina Luthera v Plzni

Zobrazit další...