Vstupy pro červenec 2014

RozvrhŘada škol zatím stále využívá pro tvorbu rozvrhu lety osvědčený postup s „nástěnkou“, na kterou připíná jednotlivé vyučovací hodiny. S rozvojem automatizace a počítačů na školách mu však na paty šlapou počítačové programy pro generování rozvrhu – tzv. generátory rozvrhu. Tyto specializované aplikace dokáží vytvořit rozvrh za kratší čas a přitom lépe zohledňují potřeby učitelů i žáků. Počítač totiž na rozdíl od člověka dokáže vyzkoušet a ověřit mnohem více kombinací, ze kterých nakonec vybere tu nejlepší. S automatickým generátorem se Vám navíc nikdy nestane, že učitel by měl být zároveň na dvou místech, takže Vás na počátku září nebudou čekat žádné dodatečné zásahy do rozvrhu.

Dovolujeme si Vás informovat, že ve dnech 30. a 31. července 2014 bude docházet k úpravě a rozšiřování technické infrastruktury, na které je provozován systém Škola OnLine. Změna by si neměla vyžádat dlouhodobý výpadek systému Škola OnLine. I přesto je však nutné počítat s krátkodobějšími výpadky a případnou nedostupností aplikace v průběhu obou dnů. Doporučujeme proto uživatelům neprovádět v dané dny stěžejní operace jako např. řešit převod dat do nového školního roku.

Nestihli jste naše školení „Naučte se vytvářet rozvrhy ve Škole OnLine“ a nevíte si rady s tvorbou rozvrhu pro nový školní rok? Jste již zkušeným uživatelem Školy OnLine, ale po roce si chcete osvěžit znalosti potřebné k tvorbě rozvrhu? Máme pro Vás alternativu – podívejte se na záznam našeho webového semináře s názvem „Příprava rozvrhu pro nový školní rok“, kde Vám popíšeme základní postup při tvorbě rozvrhu a to jak „ručně“ přímo ve Škole OnLine, tak i pomocí automatického generátoru rozvrhů aSc Rozvrhy (demo zdarma ke stažení ZDE), se kterým se dokáže Škola OnLine velmi jednoduše propojit.

Právě nyní, kdy si žáci a studenti užívají prázdnin, nastává pro zaměstnance škol období, kdy je vhodné připravit si Školu OnLine pro práci v novém školním roce. Abyste mohli od září hladce vplout do školního roku 2014/2015, je zapotřebí převést žáky/studenty do vyšších ročníků, připravit Školu OnLine pro tvorbu rozvrhu, tedy například nastavit, kolik budete v novém školním roce používat vyučovacích hodin, jaké předměty budete učit a podobně. Většinu této přípravy můžete provést v několika snadných krocích pomocí našeho průvodce převodem dat na nový školní rok, kterého naleznete v menu Ostatní - Převod dat - Nový školní rok.

Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým kladem je přístup do školní matriky a ke všem dalším školním datům prostřednictvím uživatelského jména a hesla z jakéhokoli počítače připojeného k internetu.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...