Vstupy pro srpen 2010

Josef Dobeš - ministr školstvíMinistr školství Josef Dobeš natočil před začátkem školního roku 2010/2011 videopozdrav, který adresuje všem regionálním učitelům.

Tvořen je několika body, kterými se chce zabývat během svého prvního školního roku v pozici ministra školství. Mezi ně patří: komunikace s učiteli, posílení prestiže učitele, reforma regionálního školství, posílení odpovědnosti rodičů, posílení kvality vzdělávání, kariérní růst učitele, peníze do školství.

Možnost vyzkoušet si novou podobu maturitymají v rámci podzimní maturitní generálky všichni studenti a učitelé. Ministr školství Josef Dobeš potvrdil možnost účastnit se v generálce MAG´10 také těm školám, které se k projektu nepřihlásily v řádném termínu. Podrobné informace týkající se MAG´10 jsou k dispozici na www.novamaturita.cz.

Vláda rozhodla, že státní maturity se poprvé uskuteční ve školním roce 2010/2011. Jednotné maturity mají za cíl objektivní srovnání znalostí maturantů a s tím spojené úspory a zvýšení efektivity školství. Časem by jejich výsledky mohly používat univerzity v rámci přijímacího řízení. Generální zkouška státních maturit proběhne letos v říjnu.

Od května letošního roku je společnost ŠKOLA ONLINE a.s. partnerem projektu č. CZ.1.07/1.3.08/02.0016 Rozvoj kompetencí pedagogických pracovníků v oblasti využití jednotného ICT systému Škola Online.

Cílem projektu je vyškolit pedagogické pracovníky v obsluze jednotného školského informačního systému, který je v rámci procesu informatizace plzeňských základních škol jednotně implementován na všech 26 základních školách zřizovaných Magistrátem města Plzně.

Bližší informace o projektu naleznete ZDE.

Tým Škola OnLine, 16.8.2010

 

Ředitelé základních škol jsou většinou proti zavedení povinné výuky dalšího cizího jazyka. Obávají se především přetěžování žáků a jako další překážku uvádějí nedostatek kvalifikovaných vyučujících. Rovněž nesouhlasí s tím, aby na úkor dalšího cizího jazyka, který by se vyučoval povinně, byly omezovány jiné předměty. Tyto informace vyplývají z výsledků dotazníkového šetření, které realizoval Ústav pro informace ve vzdělávání v květnu 2010. Šetření bylo zaměřeno na výuku dalšího cizího jazyka a na vliv žáků na chod školy.
Strana 1 z 2První   Předchozí   [1]  2  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...