Vstupy pro srpen 2021

Od roku 2012 byla ve fázi pokusného ověřování na vybraných školách možnost získání středního vzdělání s výučním listem a středního vzdělání s maturitní zkouškou. Tento  model  se projevil jako vhodný, a proto došlo k zakotvení této možnosti do právních předpisů. 

Všechny střední školy tak mohou od školního roku 2021/2022 standardně vzdělávat žáky v těchto spojených oborech (L0+H) podle novelizovaných školských předpisů. V souladu s touto novelou byla upravena aplikace Škola OnLine. 

První den ve škole obvykle bývá kratší a žáci se neučí podle stanoveného rozvrhu. Mohlo by Vás tedy zajímat jak tuto situaci řešit z hlediska rozvrhu ve Škole OnLine. Nabízíme Vám nyní dva možné postupy, jistě si sami vyberete ten, který je pro Vás výhodnější.

 



Provedli jste převod dat na nový školní rok a chystáte se ukončit vzdělávání žákům, kteří nebudou pokračovat ve vzdělávání na Vaší škole, případně přestupují na SŠ a nedaří se Vám nastavené datum ukončení na kartě žáka uložit? 

Jste nový učitel na škole a rádi byste se seznámili s používáním systému Škola OnLine? Rozšiřujete oblast používání modulů na vaší škole o třídní knihu, případně elektronickou žákovskou a nevíte jak tyto moduly používat? Právě pro vás jsou určeny naše webináře, na kterých vás seznámíme s prostředím aplikace Škola a s nejčastěji využívanými funkcemi, které jako učitel budete pravděpodobně rutinně používat. Pomůžeme vám s orientací v systému, ukážeme jak provádět zápis do třídní knihy, zadávat hodnocení, či jak využívat modul Komunikace pro komunikaci s rodiči a žáky.  

Abyste mohli od září hladce vplout do školního roku 2021/2022, je zapotřebí připravit Školu OnLine pro nový školní rok. Tato příprava zahrnuje založení nového školního roku, převod číselníků (předměty, učitelé, stupnice hodnocení, vyučovací hodiny apod.) a následný převod žáků do vyšších ročníků. Většinu této přípravy můžete provést v několika snadných krocích pomocí našeho průvodce převodem dat na nový školní rok, kterého naleznete v menu Správa aplikace - Převod dat - Nový školní rok.

 

 

Strana 1 z 2První   Předchozí   [1]  2  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...