16

Již pátým rokem se pátrá po hrdinech z řad školáků. Hledání probíhá tradičně taktovkou projektu Dětský čin roku. Projektu, který si klade za cíl podporovat konání dobra mezi školáky a nabádat k šíření zajímavých příběhů.

Do projektu se mohou zapojit všechny děti, které udělaly něco dobrého a do poloviny září sepíší svůj příběh. Ten je pak ještě nutné stihnout doručit nadačnímu fondu a to buď poštou či prostřednictvím webových stránek. Komise expertů následně vybere skupinu semifinalistů ve vyhlašovaných kategoriích. V průběhu listopadu pak dětská porota rozhodne, kdo 1. prosince na pražské Staroměstské radnici převezme ocenění a věcnou odměnu.

S projektem je od samého počátku spjat i herec Aleš Háma, který je zároveň zastává funkci čestného místopředsedy. Patrony jednotlivých kategorií Dětského činu roku 2009 jsou: záchrana lidského života – Jan Révai, pomoc v rodině – Jitka Čvančarová, pomoc jiným dětem – Vendula Svobodová, pomoc ostatním lidem – Jiří Ježek, pomoc přírodě – Petra Černocká, dobrý nápad – Josef Klír.

Další infromace a přesné podmínky je možné nalézt na webových stránkách Dětský čin roku.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Škola OnLine je pro naše gymnázium naprosto nezbytná součást existence.

Mgr. Jan Řepík
Gymnázium Františka Křižíka a základní škola

Zobrazit další...