25

Většina škol informuje rodiče a žáky o mimořádných událostech ve škole skrze e-maily, nebo interní zprávy ve Škole OnLine. Sdělení zaslaná touto formou si však většina adresátů nepřečte hned, ale až např. v průběhu dne, nebo dokonce za několik dní. Taková rychlost šíření obsahu však nemusí být dostačující pro všechna sdělení. Příkladem takového sdělení mohou být aktuální informace o mimořádném uzavření školy. Nemusí se přitom nutně jednat zrovna o onemocnění COVID-19, ale třeba i o výpadky v dodávkách elektřiny, nebo vody.

Mobilní telefon má dnes snad už opravdu každý a řada lidí jej nedá vůbec z ruky. Pokud proto chcete zvýšit šanci, že si zpráva rychle najde své čtenáře, doporučujeme k tomu využívat SMS. I s jejich rozesíláním Vám může Škola OnLine pomoci. Odeslání krátké textové zprávy ze školního informačního systému na mobilní telefon se přitom prakticky neliší od odeslání například e-mailu.

I pro odesílání SMS se využívá formulář z Komunikace – Zprávy – Odeslat zprávu. Pouze je nutné zvolit jinou formu doručení zprávy – v tomto případě „SMS“ (viz obrázek).

Nemáte tuto volbu dostupnou, a přesto byste rádi SMS ze Školy OnLine odesílali? Kontaktujte nás na obchod@skolaonline.cz. Domluvíme se s Vámi na bezplatné aktivaci služby. Zpětně Vám budeme fakturovat pouze náklady za Vámi odeslané SMS dle ceníku – tj. 1,5 Kč/SMS.


Publikováno v: Nepřehlédněte


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Škola OnLine je pro naše gymnázium naprosto nezbytná součást existence.

Mgr. Jan Řepík
Gymnázium Františka Křižíka a základní škola

Zobrazit další...