06

Vyslyšeli jsme četná přání  škol umožnit aplikovat funkci Hlasování v rámci Odesílaných zpráv např. při hlasování pro volbu do školské rady. Původní funkcionalita umožňovala pouze volbu z předem definovaných odpovědí typu "ANO", "NE", "Nevím". Nově jsme přidali možnost výběru z odpovědí 1 až 5, v rámci kterých je možno si nadefinovat např. jednotlivé kandidáty do školské rady. 

A jak takovou zprávu s hlasováním do školské rady zákonným zástupcům zašlete?

V textu odeslané zprávy uvedeme čísla, pod kterými je možno hlasovat pro jednotlivé kandidáty s jejich jmény a dle jejich počtu zvolíme správnou možnost odpovědi (např. v případě, že máme 3 kandidáty volíme v poli "Použít hlasování" variantu 1;2;3 ).

Obr. Náhled nastavení zprávy s hlasováním s nadefinováním možností 1 - 3 

V rozhraní zákonného zástupce pak možnost hlasování vidí příjemce zprávu zobrazenou viz. obrázek. Uživatel označí pouze číslo odpovědi, které představuje volbu jeho kandidáta a potvrdí tlačítkem "Odeslat vybranou odpověď". 

Obr. Náhled zprávy s hlasování s výběrem možností 1 - 3 v rozhraní zákonného zástupce

Tento způsob hlasování lze samozřejmě aplikovat všude tam, kde chcete dát příjemcům zprávy na výběr z Vámi stanovených možností (např. při rozhodování o tom, kam pojede třída na exkurzi, výlet či Školu v přírodě). Maximální počet voleb odpovědí je však 5. 

 

Publikováno v: Novinky z aplikace


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...