18

Situace ohledně COVID-19 se bohužel nelepší a školy se opět ve větším množství setkávají s požadavky krajských hygienických stanic na identifikaci rizikových kontaktů s nakaženými žáky během výuky.

Funkci pro získání seznamu rizikových kontaktů jsme doplňovali do aplikace již v rámci jarní vlny onemocnění, ale tato dnes již nedostačovala aktuálním potřebám hygieniků. Na základě rozličných požadavků jednotlivých krajských hygienických stanic tak musely školy údaje často ručně doplňovat.

Již s prvními dotazy škol jsme v říjnu vstoupili do jednání s pracovníky Ministerstva zdravotnictví, úřadem hlavní hygieničky a zástupci Národní agentury pro komunikační a informační technologie, která stojí za projektem Chytrá karanténa. Výsledkem našeho společného snažení je unifikovaný výstup, který obsahuje všechny hodnoty, jež aktuálně potřebují hygienické stanice v rámci celé České republiky pro trasování rizikových kontaktů.

A jak potřebný výstup pro hygienu získáte? 

Přístupný je z menu Rozvrh a suplování - Statistiky a přehledy - Vyhledání kontaktů žáků/studentů. Nastavíte období pro vyhledání kontaktů (jedná se o dny, kdy žáci potenciálně mohli přijít do styku s COVID pozitivním žákem). Zvolíte třídu, ze které je žák, který měl pozitivní výsledek PCR testu, do pravé části přesunete žáka a kliknete na tlačítko Vyhledat kontakty.

Aplikace projde rozvrh nasazený na toto období a zobrazí seznam žáků s telefonem na zákonného zástupce, kteří dle rozvrhu mohli být v kontaktu s COVID pozitivním žákem. Výsledný výstup v požadovaném formátu s kompletními údaji pro pracovníky hygieny pak získáte kliknutím na tlačítko Export seznamu kontaktů. 

V případě dalších dotazů na toto téma prosím kontaktujte naši zákaznickou podporu.

 

Publikováno v: Nepřehlédněte


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Škola OnLine je pro naše gymnázium naprosto nezbytná součást existence.

Mgr. Jan Řepík
Gymnázium Františka Křižíka a základní škola

Zobrazit další...