Vstupy pro září 2011

Jablonec nad Nisou bude ve dnech 6. a 7. října 2011 hostit již 13. ročník výstavy a veletrhu celoživotního vzdělávání a volnočasových aktivit Euroregion AMOS. Cílem akce je nabídnout na jednom místě možnosti nejen vzdělávání, ale i dalších oblastí, které jsou vzájemně úzce propojené: vzdělávání – volný čas – pracovní uplatnění. Po oba dva dny bude veletrh nabízet i bohatý doprovodný program.

V září proběhly opravné maturitní zkoušky, k nim se však z celkového počtu 20.000 žáků dostavila pouze jedna čtvrtina. Důvodem byl fakt, že žáci nebyli na maturitu dostatečně připraveni, a raději se rozhodli pro opakování ročníku.

Příspěvková organizace MŠMT Komise J. Williama Fulbrighta slaví letos 20 let od svého založení. V září letošního roku došlo ke slavnostnímu otevření její nové kanceláře v Karmelitánské ulici na Malé Straně v Praze.

září 2011 startuje tvořivý projekt Hraj o Zemi určený všem žákům 2. stupně základních škol a nižších ročníků gymnázií. Je financován z prostředků ESF v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a ze státního rozpočtu ČR a jeho cílem je hrát si a poznávat prostředí kolem nás prostřednictvím internetu, při školní výuce a v ekocentru. Ústředním tématem se tedy stává životní prostředí a náš vliv na něj.

Na to hledalo odpověď Páté odborné setkání se zaměstnavateli, vzdělavateli a odbornou veřejností k tématu uznávání neformálního vzdělávání, které se uskutečnilo 14. 9. 2011 v Praze. Účastníci se shodovali na tom, že pro úspěch v životě i na pracovním trhu jsou důležité tzv. „soft skills“, jako například efektivní komunikace či organizační schopnosti.

Strana 1 z 4První   Předchozí   [1]  2  3  4  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...