Vstupy pro srpen 2010

Josef Dobeš - ministr školstvíMinistr školství Josef Dobeš natočil před začátkem školního roku 2010/2011 videopozdrav, který adresuje všem regionálním učitelům.

Tvořen je několika body, kterými se chce zabývat během svého prvního školního roku v pozici ministra školství. Mezi ně patří: komunikace s učiteli, posílení prestiže učitele, reforma regionálního školství, posílení odpovědnosti rodičů, posílení kvality vzdělávání, kariérní růst učitele, peníze do školství.

Možnost vyzkoušet si novou podobu maturitymají v rámci podzimní maturitní generálky všichni studenti a učitelé. Ministr školství Josef Dobeš potvrdil možnost účastnit se v generálce MAG´10 také těm školám, které se k projektu nepřihlásily v řádném termínu. Podrobné informace týkající se MAG´10 jsou k dispozici na www.novamaturita.cz.

Vláda rozhodla, že státní maturity se poprvé uskuteční ve školním roce 2010/2011. Jednotné maturity mají za cíl objektivní srovnání znalostí maturantů a s tím spojené úspory a zvýšení efektivity školství. Časem by jejich výsledky mohly používat univerzity v rámci přijímacího řízení. Generální zkouška státních maturit proběhne letos v říjnu.

Od května letošního roku je společnost ŠKOLA ONLINE a.s. partnerem projektu č. CZ.1.07/1.3.08/02.0016 Rozvoj kompetencí pedagogických pracovníků v oblasti využití jednotného ICT systému Škola Online.

Cílem projektu je vyškolit pedagogické pracovníky v obsluze jednotného školského informačního systému, který je v rámci procesu informatizace plzeňských základních škol jednotně implementován na všech 26 základních školách zřizovaných Magistrátem města Plzně.

Bližší informace o projektu naleznete ZDE.

Tým Škola OnLine, 16.8.2010

 

Ředitelé základních škol jsou většinou proti zavedení povinné výuky dalšího cizího jazyka. Obávají se především přetěžování žáků a jako další překážku uvádějí nedostatek kvalifikovaných vyučujících. Rovněž nesouhlasí s tím, aby na úkor dalšího cizího jazyka, který by se vyučoval povinně, byly omezovány jiné předměty. Tyto informace vyplývají z výsledků dotazníkového šetření, které realizoval Ústav pro informace ve vzdělávání v květnu 2010. Šetření bylo zaměřeno na výuku dalšího cizího jazyka a na vliv žáků na chod školy.
Strana 1 z 2První   Předchozí   [1]  2  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Škola OnLine je pro naše gymnázium naprosto nezbytná součást existence.

Mgr. Jan Řepík
Gymnázium Františka Křižíka a základní škola

Zobrazit další...