Vstupy pro září 2011

Jablonec nad Nisou bude ve dnech 6. a 7. října 2011 hostit již 13. ročník výstavy a veletrhu celoživotního vzdělávání a volnočasových aktivit Euroregion AMOS. Cílem akce je nabídnout na jednom místě možnosti nejen vzdělávání, ale i dalších oblastí, které jsou vzájemně úzce propojené: vzdělávání – volný čas – pracovní uplatnění. Po oba dva dny bude veletrh nabízet i bohatý doprovodný program.

V září proběhly opravné maturitní zkoušky, k nim se však z celkového počtu 20.000 žáků dostavila pouze jedna čtvrtina. Důvodem byl fakt, že žáci nebyli na maturitu dostatečně připraveni, a raději se rozhodli pro opakování ročníku.

Příspěvková organizace MŠMT Komise J. Williama Fulbrighta slaví letos 20 let od svého založení. V září letošního roku došlo ke slavnostnímu otevření její nové kanceláře v Karmelitánské ulici na Malé Straně v Praze.

září 2011 startuje tvořivý projekt Hraj o Zemi určený všem žákům 2. stupně základních škol a nižších ročníků gymnázií. Je financován z prostředků ESF v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a ze státního rozpočtu ČR a jeho cílem je hrát si a poznávat prostředí kolem nás prostřednictvím internetu, při školní výuce a v ekocentru. Ústředním tématem se tedy stává životní prostředí a náš vliv na něj.

Na to hledalo odpověď Páté odborné setkání se zaměstnavateli, vzdělavateli a odbornou veřejností k tématu uznávání neformálního vzdělávání, které se uskutečnilo 14. 9. 2011 v Praze. Účastníci se shodovali na tom, že pro úspěch v životě i na pracovním trhu jsou důležité tzv. „soft skills“, jako například efektivní komunikace či organizační schopnosti.

Strana 1 z 4První   Předchozí   [1]  2  3  4  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Škola OnLine je pro naše gymnázium naprosto nezbytná součást existence.

Mgr. Jan Řepík
Gymnázium Františka Křižíka a základní škola

Zobrazit další...