Vstupy pro říjen 2009

Bojíte se nečekaných oznámení, že vaše dítě propadá z několika předmětů? Nechcete se na konci pololetí dozvědět, že má několik desítek neomluvených hodin? Pak si objednejte zasílání informací o hodnocení a docházce svého potomka formou SMS nebo e-mailové zprávy.

Jak na to? Stačí, aby škola, kam vaše dítě dochází, používala systém Škola OnLine. Pak si nechte zřídit rodičovský účet v aplikaci Žákovská, kde máte možnost sami přes Internet sledovat všechny důležité události, spojené se studiem svého potomka.

Chystá vaše škola renovaci šaten nebo nákup školního nábytku? Využijte nabídky společnosti TechnoBank s.r.o.

Tento český výrobce nabízí  kovové šatní skříňky odolné konstrukce s bezpečnostními prvky - dvouplášťové dveře. Dále nabízí ergonomický školní nábytek s možností výškového nastavení.

Nabízený sortiment a další potřebné informace včetně kontaktů naleznete na www.skolninabytek.com.

 

 TechnoBank (inzerce), 7.10.2009

Nová závěrečná zkouška

Národní ústav odborného vzdělávání vydal publikaci, která obsahuje vyhodnocení dotazníkového šetření na školách. Odráží tak zkušenosti škol s průběhem práce s informačním systémem pro novou závěrečnou zkoušku a jejich názory na kvalitu zpracování jednotných zadání. Publikace vznikla v rámci národního projektu Nová závěrečná zkouška.

Senátoři dnes schválili odklad státní maturitní zkoušky o jeden rok. Již počátkem září se pro odklad maturit vyslovili poslanci a pokud bude s odkladem souhlasit i prezident Václav Klaus, odstartují státní maturity až ve školním roce 2010/2011.

Z přítomných 66 senátorů a senátorek bylo pro odklad 55 z nich, proti hlasoval pouze senátor Jílek. Odklad státních maturit dnes dopoledne zákonodárcům jednomyslně doporučil senátní školský výbor. Pro odklad se vyslovilo i ministerstvo školství, které ještě při zářijovém projednávání ve sněmovně bylo proti.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy přistoupilo ke zrušení pokusného ověřování nové formy a organizace ukončování středního vzdělávání maturitní zkouškou. To mělo na vybraných školách probíhat ve dnech 19. a 20. října 2009.

Záměrem této aktivity bylo ověřit celkové metodiky, logistiky a bezpečnosti společné části maturitní zkoušky a ověření procesu hodnocení zkoušek konaných formou písemné práce a didaktických testů. Mělo ale dojít též k testu připravenosti pracovníků školených pro výkon funkce školního maturitního komisaře, zadavatele zkoušek a hodnotitele písemných prací, dále hodnotitelů otevřených úloh didaktických testů a ředitelů škol.

Strana 3 z 4První   Předchozí   1  2  [3]  4  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Škola OnLine je pro naše gymnázium naprosto nezbytná součást existence.

Mgr. Jan Řepík
Gymnázium Františka Křižíka a základní škola

Zobrazit další...