Vstupy pro červen 2009

Vážení uživatelé Školy OnLine,

pro zjednodušení komunikace mezi vámi a pracovníky Školy OnLine a zrychlení odstraňování problémů, které při práci se systémem máte, bychom Vás chtěli požádat o dodržování následujících pravidel.

Přestože ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Miroslava Kopicová rozhodla o pokračování projektu státních maturit s jeho startem v příštím školním roce, je stále "ve hře" i jeho odložení nebo dokonce zrušení.

Poslanec Walter Bartoš z ODS totiž hodlá předložit Sněmovně návrh zákona o odkladu zavedení státních maturit. Kvůli špatné přípravě a informovanosti hovoří o dvouletém odkladu i ČSSD.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy zahájilo druhé kolo diskuse o standardu kvality profese učitele.  Standard je vytvářen za účelem cílené podpory učitelů a jejich celoživotního profesního růstu provázaného s vyšším mzdovým ohodnocením. Očekává se, že bude nápomocný též při formování profilu absolventa vysokoškolského studia učitelství.

Pedagogové, stejně jako celá široká veřejnost může pojetí a obsah standardu ovlivňovat vyplněním dotazníku až do 15. července 2009. V rámci prvního kola debaty, která probíhala v období od 16. března do 18. května 2009, bylo účastníky vyplněno celkem 349 dotazníků. Výstup z těchto dotazníků je již nyní dostupný na webu http://standarducitele.rvp.cz.

Národní památkový ústav ve spolupráci s Ministerstvem kultury připravil na červen program „Památky otevřené školám“. Jde o nabídku řady aktivit určených především dětem z mateřských škol, základním a středním školám. Zařízení mohou při plánování školních výletů na konci roku vybírat z široké nabídky desítek hradů, zámků a dalších zařízení. Takto obsáhlý program byl připraven vůbec poprvé. Akce jsou uzpůsobeny dle cílových skupin podle věku. Na většinu ze speciálních akcí se účastníci musí předem objednat.

Ministerstvo kultury

S využitím datových schránek, které zavádí ministerstvo vnitra (MV) pro zjednodušení komunikace se státními institucemi a orgány, by se mělo zrychlit a značně zlevnit rozesílání a doručování otázek pro jednotné státní maturity. Ty chystá ministerstvo školství už na příští rok.

Původní plán státních maturit počítal s rozvozem otázek auty tři dny před maturitní zkouškou. Podle plánu MV by se vše značně zjednodušilo. „V den maturity by šlo jediným kliknutím z ministerstva školství rozeslat maturitní otázky na sto tisíc adres, tedy všem maturujícím studentům. A pokud by student neměl notebook a zřízenu vlastní datovou schránku, obdržel by otázky přes datovou schránku své školy,“ vysvětluje náměstek ministra vnitra Zdeněk Zajíček, jak by v praxi mělo vše vypadat.

Podrobnosti najdete na portálu Novinky.cz.

Strana 4 z 5První   Předchozí   1  2  3  [4]  5  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Intuitivní systém pro komplexní správu školních dat s lidským přístupem.

Ing. Martin Kocman

Základní škola a mateřská škola Jaroslava Seiferta, Praha 3

Zobrazit další...