Vstupy pro červenec 2009

Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání, které se podílí na organizaci nové maturitní zkoušky, má nového vedoucího. Ministryně školství Kopicová do této funkce jmenovala Pavla Zeleného. Ten přitom tuto funkci zastával ještě na počátku tohoto roku. V lednu 2009 však byl odvolán bývalým ministrem školství Ondřejem Liškou.

Martin Mach, který vedl CERMAT od ledna do dnešního dne, zůstane i nadále na MŠMT a je pověřen řízením významného projektu v oblasti dalšího vzdělávání pedagogů.

Upozorňujeme uživatele školského informačního systému Škola OnLine, že ve středu 22. července 2009, v době od 21.00 do 23.00 proběhne dlouhodobě plánovaná technická údržba systému.

Během této doby nemusí být dostupné aplikace Katedra, Žákovská, Akademie a Portál.

Podrobnější informace k plánovaným odstávkám technického prostředí je možné nalézt v sekci Plánovaná údržba serverů těchto webových stránek.

Již pátým rokem se pátrá po hrdinech z řad školáků. Hledání probíhá tradičně taktovkou projektu Dětský čin roku. Projektu, který si klade za cíl podporovat konání dobra mezi školáky a nabádat k šíření zajímavých příběhů.

Do projektu se mohou zapojit všechny děti, které udělaly něco dobrého a do poloviny září sepíší svůj příběh. Ten je pak ještě nutné stihnout doručit nadačnímu fondu a to buď poštou či prostřednictvím webových stránek. Komise expertů následně vybere skupinu semifinalistů ve vyhlašovaných kategoriích. V průběhu listopadu pak dětská porota rozhodne, kdo 1. prosince na pražské Staroměstské radnici převezme ocenění a věcnou odměnu.

Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Miroslava Kopicová zítra vyznamená dva učitele za celoživotní vynikající pedagogickou činnost. Oceněna bude paní Věra Kuncmanová z Pardubic a pan Miroslav Šmíd z Prahy.

Miroslava Kopicová nepokládá oceňování pedagogů v žádném případě za formalitu. „Myslím, že se sluší ocenit ty, kteří ve své profesi dosáhli vynikajících výsledků, a  to ne jednorázově, ale po řadu let. Pan Šmíd a paní Kuncmanová jsou pro své bývalé i současné kolegy a žáky živoucími příklady poctivého přístupu k práci a pevného, charakterního chování. Navíc svým působením i v pozdním věku dokládají jednu důležitou věc: ačkoliv je volání po mladé krvi v řadách učitelů oprávněné, omlazení pedagogických sborů není samo o sobě řešením, pokud nebude zároveň znamenat posílení kvality výuky. A oba vyznamenaní dotvrzují, že kvalita práce nemá s věkem mnoho společného."

Průměrná měsíční mzda v oblasti vzdělávání se v prvním čtvrtletí letošního roku pohybovala pod celorepublikovým průměrem, který v nepodnikatelské sféře činil 22 311 Kč. Přesto došlo k nárůstu mezd o 4,4% na 20 806 Kč.

V regionálním školství bylo ve zmiňovaném období zaměstnáno v přepočtu 236 tisíc osob. Oproti předchozímu roku tak došlo k poklesu počtu zaměstnanců o téměř 0,5%. Přičemž k největšímu propadu zaměstnanců došlo u základních škol. Naopak nárůst pracovníků  byl zaznamenám u škol mateřských.

Strana 1 z 2První   Předchozí   [1]  2  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Intuitivní systém pro komplexní správu školních dat s lidským přístupem.

Ing. Martin Kocman

Základní škola a mateřská škola Jaroslava Seiferta, Praha 3

Zobrazit další...