Vstupy pro srpen 2009

Nejen tyto výsledky přineslo rychlé šetření, které v květnu provedl Ústav pro informace ve vzdělávání. Dle nyní uveřejněných výsleků disponují libovolným internetovým připojením téměř všechny školy v České republice. Většina škol je pak k celosvětové počítačové síti připojena vysokorychlostním připojením. Pouze zanedbatelný počet škol je stále připojen za dnes již nevyhovující vytáčené připojení.

Průzkum též ukázal, že přes 40% oslovených škol má všechny počítačové třídy vybavené projekční technikou. V tomto směru však panují mezi velké rozdíly, protože 17% škol dle výsledků průzkumu nedisponuje žádnou projekční technikou.  Nejhůře jsou na tom školy v Libereckém kraji, kde nemá projektor téměř čtvrtina z oslovených škol.

Na konci srpna nabude účinnosti novela nařízení vlády číslo 689/2004 Sb., o soustavě oborů vzdělání v základním, středním a vyšším odborném vzdělávání, ve znění pozdějších předpisů.

Nařízení vlády přináší například nové obory vzdělání poskytující střední vzdělání, střední vzdělání s výučním listem nebo střední vzdělání s maturitní zkouškou a byly pro ně v období od 1. září 2008 do 31. srpna 2009 vydány vzdělávací programy.

Strana 4 z 4První   Předchozí   1  2  3  [4]  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Naše škola je se Školou OnLine velmi spokojena. Po zadání všech potřebných dat nám aplikace velmi dobře slouží a usnadňuje práci...

Mgr. Milena Tomanová

Základní škola a mateřská škola Srch, okres Pardubice

 

Zobrazit další...