Vstupy pro říjen 2010

V Plzeňském kraji vznikl speciální portál „Studuj v Plzeňském kraji“, který je určen pro žáky základních škol a jejich rodiče. Podává informace při výběru dalšího studia a budoucí kariéry, zpravuje o nejlepších oborech a o uplatnění různých profesí, uvádí přehled škol, oborů, míru úspěšnosti absolventů i informace o počtech přijímaných uchazečů. Využívá údajů nasbíraných i jinými institucemi, např. z pracovního trhu. Zároveň v sobě zahrnuje i portál pro výchovné poradce na školách.

Dle Josefa Dobeše, ministra školství, mládeže a tělovýchovy, proběhla maturitní generálka úspěšně a splnila svůj účel, tedy technicky a organizačně prověřit připravenost škol na ostrou maturitu na jaře roku 2011. Výsledky zkušebních státních maturit budou známy dříve než původně předpokládaného 3. 11. 2010. Pavel Zelený, ředitel Cermatu, podotknul, že v průběhu maturitní generálky se významně snížil počet telefonických dotazů na pracovníky Cermatu ze strany škol. Zatímco první den maturitní generálky bylo řešeno zhruba 900 dotazů škol, třetí den se snížil počet volajících na 37. Mezi nejčastější připomínky ze strany škol patřila komplikovaná administrace testů a nejednoznačnost některých testových otázek. V určitých chvílích byly také přetíženy krizové linky, proto je v plánu při ostrých maturitách zvýšit počet operátorů na dvojnásobek. Ředitel Cermatu dále plánuje diskusi s řediteli škol ohledně splnění/nesplnění cíle maturitní generálky z jejich pohledu.

České vysoké učení technické (ČVUT) otevřelo v pátek 8. 10. 2010 první univerzitní školku v Česku, tzv. „Lvíčata ČVUT“, na jejíž výstavbu dostala univerzita příspěvek z EU. Je určena dětem studentů a zaměstnanců školy. Cílem této mateřské školky je umožnit zaměstnancům ČVUT dřívější návrat z rodičovské dovolené a studentům dostudování v případě založení rodiny v průběhu studia. Školka sídlí v dejvickém kampusu a od října do ní nastoupilo již 50 dětí. Kromě klasického vzdělávacího programu pro předškoláky nabízí i kroužky angličtiny a seznamování dětí s technikou.
MŠMT rozdělilo 56 školám postiženým letními povodněmi téměř 8 milionů korun. Dalších 40 milionů plánuje přerozdělit z dotačního fondu „Podpory obnovy majetku škol a školských zařízení způsobených povodněmi v srpnu 2010“ do 2 měsíců. Tyto finance mohou být použity na nákup učebnic a učebních pomůcek nebo i pro zaměstnance, kteří se podíleli na odstraňování škod. Žádosti o finanční pomoc mohou školy postižené povodněmi podávat do 15. října 2010.

Stejně jako už bezpočet internetových serverů a webových aplikací, tak i Škola Online končí s podporou Internet Explorer verze 6 od firmy Microsoft z bezpečnostních a technologických důvodů.

Strana 2 z 3První   Předchozí   1  [2]  3  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

V době distanční výuky je Škola OnLine výborným prostředkem k zadávání domácích úkolů a testů.

Mgr. Jaroslava Studničková
Základní škola v Chotěšově

Zobrazit další...