Vstupy pro prosinec 2010

ÚrazČeská školní inspekce spustila od prosince do ostrého provozu technické řešení, které umožňuje předávat záznamy o úrazech přímo z prostředí školního informačního systému Škola OnLine. Školy si tak již nemusí každoročně pořizovat kvalifikovaný elektronický podpis, stejně jako přepisovat údaje ze školního informačního systému do aplikace 602 XML Filler. Veškeré potřebné úkony mohou nyní školy jednoduše udělat přímo z prostředí školního informačního systému Škola OnLine, který rutinně znají a používají.

Josef Dobeš, ministr školství, se sešel s hejtmany krajů, aby s nimi projednal postupné rušení a slučování některých středních škol. Počet volných míst na školách totiž převyšuje počet žáků. Upřednostňovat se budou technické školy, naopak MŠMT nebude podporovat vznik soukromých škol. Úroveň středních škol s maturitou chtějí hejtmani zvýšit znovuzavedením přijímacích zkoušek. Při rušení škol se bude přihlížet na potřeby trhu práce v daných regionech. Tradičně je nedostatek řemeslníků a technicky vzdělaných odborníků.

Strana 3 z 3První   Předchozí   1  2  [3]  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Se Školou OnLine jsme spokojeni, protože došlo k úspoře času, papírů a energie, kterou můžeme věnovat podstatnějším záležitostem.

Mgr. Jaroslav Jirásko
Základní škola K.V.Raise, Lázně Bělohrad

Zobrazit další...