Vstupy pro duben 2010

V pořadí již 12. ročník Bambiriády, konaný pod názvem "Tvůj průvodce volným časem", zaštítili na celostátní úrovni paní Livia Klausová, manželka prezidenta republiky, premiér Jan Fischer, ministr obrany Martin Barták, ministryně školství Miroslava Kopicová a armádní generál Vlastimil Picek, náčelník Generálního štábu AČR. Organizátoři této celostátní akce se od 20. do 23. května ve 13 městech ČR (České Budějovice, Cheb, Chomutov, Chrudim, Jihlava, Liberec, Náchod s pobočkou v Rychnově nad Kněžnou, Ostrava s pobočkami Frýdek-Místek, Havířov a Třinec, Plzeň, Praha, Příbram, Zábřeh na Moravě a Zlín) ujmou rolí průvodců volným časem dětských návštěvníků bambiriádních areálů.

8. dubna 2010 se v Clam-Gallasově paláci konala konference o etické výchově. Pozvání přijalo mnoho významných osobností, např. prof. Petr Piťha, prof. Jan Sokol, přední ekonom Tomáš Sedláček. Zúčastnila se jí také ministryně školství Miroslava Kopicová. Záměrem konference bylo oslovit odbornou a pedagogickou veřejnost za účelem spolupráce na výukových programech a učebnicích, dále uměleckou sféru a média (informování a propagace) a podnikatelskou sféru pro finanční podporu. Na závěr konference byla účastníkům předložena Deklarace o etické výchově, kterou mohli podpořit svým podpisem.

Školy začínají testovat nový typ písmen pro děti, který lépe odpovídá nápisům, s nimiž se setkávají kolem sebe. Je tedy možné, že klasické psací písmo může zaniknout.

Ve švédském Goteborgu právě skončil 8. ročník prestižní soutěže European Union Science Olympiad (EUSO). Mladí vědci a vědkyně z ČR obhájili loňské absolutní vítězství, což se v historii soutěže dosud žádné zemi nepodařilo.

Ústav pro informace ve vzdělávání (ÚIV) provádí od roku 2003 na základních, středních a vyšších odborných školách v rámci ročního výkazu o ředitelství škol (R13-01) statistiky o četnosti počítačů a připojení k internetu na 100 žáků/studentů jednotlivých stupňů škol v ČR.
Strana 2 z 5První   Předchozí   1  [2]  3  4  5  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým kladem je přístup do školní matriky a ke všem dalším školním datům prostřednictvím uživatelského jména a hesla z jakéhokoli počítače připojeného k internetu.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...