Vstupy pro duben 2010

Miroslava Kopicová a Michal Hašek, předseda Asociace krajů ČR, se vzájemně seznámili s názory na projekt Člověka v tísni s názvem „Studentské volby“ a s jeho právními souvislostmi. Pořádání studentských voleb za obdobných pravidel bylo pro tento rok začleněno poprvé. Cílem je založení tradice voleb „nanečisto“ ve středním školství, během nichž se mladí lidé dozvídají o systému voleb a zastupitelské demokracie. Tím by měl být zvýšen i jejich zájem o volby skutečné. Jelikož však nadále přetrvávají pochybnosti o tomto projektu, rozhodla se ministryně Kopicová neprodloužit záštitu, kterou Studentským volbám udělila pro rok 2009.
Institut pedagogicko-psychologického poradenství ČR poskytuje poradenské služby pro školy a školská zařízení, pedagogické pracovníky, žáky i jejich rodiče v oblasti preventivní, pedagogicko-psychologické, speciálně pedagogické a v oblasti další vzdělávací cesty.
Tato poradenská linka je určena primárně pedagogickým pracovníkům v rámci celé České republiky, kterým je nápomocna při řešení problémových výchovných situací týkajících se školního prostředí.

Na základě znepokojujících výsledků českých žáků a žákyň v mezinárodních srovnáváních TIMSS a PISA uspořádalo MŠMT odborný seminář k matematickému vzdělávání na ZŠ a SŠ.

Česká školní inspekce zjistila, že více než 30 zvláštních škol vyučovalo zdravé děti podle vzdělávacích programů určených pro lehce mentálně postižené žáky. Zhruba ve třetině z nich se jednalo o žáky romské národnosti. Důvod, který vedl školy k tomuto postupu, bylo získat vyšší dotace. Na dítě, které je vzděláváno podle speciálních programů, může totiž škola získat od státu až o 50 procent vyšší příspěvek než na ostatní žáky.

Městská část Praha 1 již druhým rokem uskutečňuje projekt Škola 21. století, který je financován z rozpočtu městské části, neboť pražské školy nemohou čerpat z evropských fondů. Cílem tohoto projektu je dostat školy v městském obvodu Prahy 1 na vysokou úroveň, jako je tomu např. ve Velké Británii či v některých evropských severských zemích.

Strana 4 z 5První   Předchozí   1  2  3  [4]  5  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým kladem je přístup do školní matriky a ke všem dalším školním datům prostřednictvím uživatelského jména a hesla z jakéhokoli počítače připojeného k internetu.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...