Vstupy pro červen 2010

Aplikace aSc Rozvrhy umožňuje rychlé a jednoduché vygenerování kompletního rozvrhu respektujícího organizační požadavky školy. Na základě vašich potřeb vygeneruje program kompletní rozvrh.

Škola OnLine podporuje propojení aplikace Katedra s aplikací aSc Rozvrhy. Z Katedry lze exportovat základní číselníky (předměty, třídy, učebny a učitele) a importovat je do aplikace aSc Rozvrhy. Poté můžete v aSc Rozvrhy vygenerovat rozvrh pro celou školu dle vašich požadavků a následně vygenerovaný rozvrh naimportovat do Katedry, kde s ním můžete dále pracovat.

MŠMT navrhuje, aby mateřské školy fungovaly v budoucnu i pro dvouleté děti. Tento krok by uvítali zejména rodiče, neboť jeslí je malý počet a soukromé hlídání je nákladná záležitost. Specialisté na péči o děti a odborníci na vzdělávání však před tímto plánem varují, neboť dle jejich zkušeností jsou na dvouleté děti kladeny větší nároky a jiný psychologický přístup. Zároveň zdůrazňují, že učitelka MŠ nemá kvalifikaci na péči o děti do tří let. V případě, že by návrh MŠMT prošel, bylo by tedy zapotřebí, aby si učitelky v mateřských školách doplnily vzdělání a změnit vybavení tříd a prostorů pro tyto děti. To by však znamenalo vynaložit zhruba 2 miliardy korun, což by byla obrovská zátěž pro státní rozpočet, proto MŠMT tento návrh stále zvažuje. Nejdříve by měl vejít v platnost v roce 2012.

Zhruba jedna pětina mládeže do 18 let až 5 hodin denně stále častěji surfuje po internetu na nebezpečných stránkách a odhaluje své soukromí na sociálních sítích. Tím dochází u řady z nich k závislosti na používání internetu. Řada odborníků se proto přiklání k zavedení výchovy k bezpečnému zacházení s internetem. Děti totiž dost často nedokážou rozpoznat, co je pro ně správné a co není. Alarmující je také zjištění, že velký podíl na tomto stavu mají i rodiče, kteří často nevědí, co jejich potomci na internetu dělají, neboť nemají o internetu příliš mnoho znalostí a na děti jim zbývá málo času. Tím se ČR vymyká ostatním státům v Evropě, kde se řada zákonných zástupců zajímá, jaké webové stránky si jejich děti prohlíží a jak často.

Zdravotníci opět varují před dětskými úrazy, jejichž počet se každoročně zvyšuje s příchodem letních prázdnin. Nejvíce jich vzniká při volnočasových aktivitách, zejména při jízdě na kole nebo in-line bruslích. Časté jsou také pády z výšek, nepozornost dětí v dopravním provozu a neopatrnost při koupání a skocích do vody.

MŠMT sníží od nového akademického roku o 5% dotace pro bakalářské programy, o 10% pro magisterské programy a o 1/5 pro doktorandy. Cílem je regulovat nadměrný počet vysokoškolských studentů, v současnosti totiž přichází na vysoké školy 60% populačního ročníku, z toho 80% pokračuje dále na magisterské studium. Školy dostanou méně peněz, tím budou nuceny nabírat méně studentů. Některé si však dokonce polepší, neboť budou finančně odměňovány podle toho, jaké mají výsledky ve vědě a výzkumu, jak často posílají studenty na stáže do ciziny a podle počtu profesorů a docentů.
Strana 4 z 9První   Předchozí   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Škola OnLine je pro naše gymnázium naprosto nezbytná součást existence.

Mgr. Jan Řepík
Gymnázium Františka Křižíka a základní škola

Zobrazit další...