Vstupy pro červen 2010

Projekt „Cesta ke kvalitě“, který realizuje Národní ústav odborného vzdělávání a Národní institut pro další vzdělávání, se prezentuje na portále evaluačních nástrojů (EN) a je financován z Evropského sociálního fondu a ze státního rozpočtu České republiky. Jeho náplní je registrovat školy k ověřování evaluačních nástrojů, přihlašovat se k nabízeným evaluačním nástrojům v rámci projektu, získávat data ze škol, aby evaluační nástroje mohly být opatřeny informacemi (např. statistické charakteristiky) k nejlepšímu využití EN při autoevaluaci školy, zpřístupnit výsledky evaluačních nástrojů a poskytnout školám aktuální informace o vývoji evaluačních nástrojů. Pro použití portálu je nutné se zaregistrovat, více informací naleznete na těchto webových stránkách.
Ve dnech 11. – 12. 6. 2010 se uskuteční Celostátní seminář pedagogických pracovníků školních družin a školních klubů, který z pověření MŠMT organizuje Národní institut dětí a mládeže. Celá akce proběhne v prostorách SOU obchodu a služeb, Za Černým mostem 3/362, Praha 9, Hloubětín. Cílem tohoto školení je zkvalitnit zájmové vzdělávání ve školních družinách a školních klubech a zvýšit pedagogickou odbornost pracovníků v těchto školských zařízeních, dále seznámit se s novými směry volnočasových aktivit.
Rámcový vzdělávací program pro obor vzdělání praktická škola jednoletá (RVP PRŠ1) a pro obor vzdělání praktická škola dvouletá (RVP PRŠ2) schválilo MŠMT v květnu 2010. Školy, které vzdělávají žáky s mentálním postižením, obdrží v září 2010 rámcové vzdělávací programy pro střední vzdělávání v praktické jednoleté a dvouleté škole. V roce 2012 školy plánují, že začnou vyučovat dle svých vzdělávacích programů.
Výzkumný ústav pedagogický (VÚP) spolupracuje s dalšími odborníky na vývoji on-line prostředí. Školy si tak budou moci zjistit, do jaké míry se jim daří začlenit komunikační technologie (ICT) do prostředí celé školy a v čem se mohou ještě zdokonalit. On-line aplikace bude zdarma přístupná již od října 2010 na této adrese. „Jedná se o standardizovaný autoevaluační nástroj, který chce škole napomoci se zapojením technologií do každé oblasti činnosti školy,“ potvrzuje Daniela Růžičková, didaktička ICT, která se na vývoji za VÚP podílí. Inspiraci pro tento projekt získal ústav ve Velké Británii a v Irsku, kde se tento výzkum osvědčil.

Ministryně školství Miroslava Kopicová předloží v nejbližší době na jednání vlády ucelený materiál o novém systému finanční podpory studentů vysokých škol. „Smyslem Plánu implementace reformy finanční pomoci studentům je nabídnout další vládě kvalifikovanou analýzu a precizní východiska, ze kterých bude moci čerpat. Domnívám se, že příští ministr školství, ať už bude z jakékoliv politické strany, nemůže problematiku finanční pomoci studentům opomíjet,“ vysvětlila ministryně Kopicová. Na materiálu pracoval tým nestranických odborníků pod vedením doc. Jakuba Fischera z VŠE, v návrzích odborné skupiny se tedy nenachází nic politického.

Strana 7 z 9První   Předchozí   2  3  4  5  6  [7]  8  9  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým podílem ke komfortnímu používání Školy OnLine přispívá i jejich odborně erudovaná, ochotná a prakticky nonstop fungující technická podpora.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...