Vstupy pro listopad 2011

Společnost ŠKOLA ONLINE hostila v úterý 22.11.2011 v Praze střediskové školy a aktivní školy sdružené v rámci VIP klubu Školy OnLine. Jednalo se o další z pravidelné řady setkání tvůrců školního informačního systému se školami. Cílem tohoto setkání škol a tvůrců školního informačního systému bylo zhodnotit stávající zkušenosti s provozem systému na školách, diskutovat náměty k dalšímu rozvoji systému a stanovit priority rozvoje systému na další období.

Na začátku prázdnin obdrželo MŠMT informace, že na některých školách dostávají učitelé na dobu prázdnin pravidelně výpověď. Ministr školství proto vyzval učitele, kteří se s takovými praktikami setkali, aby je oznámili ministerstvu. Zároveň nařídil České školní inspekci provést na těchto školách kontrolu.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy začíná ověřovat výsledky vzdělávání v 5. a 9. třídách. Pilotní projekt na 100 školách se uskuteční 12. – 13. prosince 2011.

Vláda schválila „Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy České republiky na období 2011 - 2015“ pro oblast regionálního školství.

„Po schválení novely školského zákona to je další velký úspěch vedoucí k reformě českého školství a naplnění programového prohlášení vlády,“ říká ministr Josef Dobeš.

Od ledna 2012 dojde ke zdražení obědů ve školních jídelnách, důvodem je zvyšování cen potravin kvůli vyšší DPH. Z průměrných 27,5 korun, které platí od roku 2008, se cena obědu změní na 35 korun, dojde tedy ke čtvrtinovému zdražení. Ve vyhlášce však nově stojí, že součástí obědu nebude jen hlavní chod, ale také polévka, nápoj, případně desert, salát či ovoce.

Strana 1 z 4První   Předchozí   [1]  2  3  4  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Škola OnLine je kvalitně vytvořený a propracovaný program, který směřuje přímo k potřebám školy.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...