Vstupy pro listopad 2011

Ve dnech 23. 11. – 25. 11. 2011 se bude v Českých Budějovicích konat již 17. ročník výstavy Vzdělávání a řemeslo. Cílem této akce je rodičům a žákům prezentovat střední odborné a učňovské školství v ČR, řadu zajímavostí, novinek a odborných soutěží. Návštěvníci se též dozví i řadu zajímavostí z oblasti celoživotního vzdělávání, zejména informace o rekvalifikačních a jazykových kurzech. Součástí výstavy bude i expozice školních a kancelářských potřeb, učebnic a dalších školních pomůcek. Vstup na akci je zdarma.

Ministr školství Josef Dobeš plánuje využít výsledky plošného testování dětí v 5. a 9. třídách i k rozhodování o dalším vzdělávání žáka. Pokud by totiž žák u tohoto testování neuspěl, neměl by již možnost přihlásit se na maturitní obor, ale pouze na učební. S tímto návrhem přišla Asociace aktivních škol (AASKOL), v jejímž čele stojí ministrův poradce a ředitel pražského gymnázia PORG Václav Klaus mladší.

Ústav českého jazyka Filosofické fakulty Masarykovy univerzity v Brně pracuje na jedinečném on-line portálu jazyka českého. Jedná se o první elektronickou encyklopedii našeho mateřského jazyka, která bude obsahovat více než 1.000 hesel, zachycujících výsledky dosavadního bádání o češtině, o jednotlivých jevech v ní, jejich historický vývoj, názory a výklady významných českých lingvistů.

Od ledna 2012 začne ve školství platit nová mzdová tabulka. Dojde ke sloučení tabulek kvalifikovaných a nekvalifikovaných pedagogů do jedné. Platy se dle MŠMT zvýší všem, avšak kvalifikovaní učitelé budou zařazeni do vyšší třídy, a dostanou tak peněz více.

Vládní rada pro lidská práva v čele s Monikou Šimůnkovou požaduje stažení čítanky pro 2. ročník základních škol, ve které dochází v povídce Mýdlová Madla od Ivony Březinové k nevhodnému popisu romských spoluobčanů. Příběh podporuje stereotypní představy a přispívá k rasismu.

Strana 2 z 4První   Předchozí   1  [2]  3  4  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro vedení školy je jednoduché provádět kontrolu docházky, hodnocení a probrané učivo u jednotlivých žáků nebo celých tříd.

Mgr. Karolína Žáková
SSUPŠ - Zámeček

Zobrazit další...