Vstupy pro prosinec 2011

Ve dnech 13. a 14. prosince proběhla dvoudenní generální zkouška testování žáků pátých a devátých tříd základních škol. Cílem nebylo ověřit znalosti žáků, ale technickou připravenost tohoto projektu. S ostrým ověřováním výsledků vzdělávání těchto tříd se počítá na jaře 2014. Do té doby proběhnou ještě 2 generální zkoušky.

V rámci klíčové aktivity Funkční vzdělávání národního projektu Klíče pro život vyšel sborník „Změna je život“. Nabízí závěrečné práce účastníků Funkčního studia, ve kterých popisují přípravu a realizaci změn v jejich organizacích. Autory příspěvků jsou lidé, kteří mají zkušenosti s vedením organizace jako vedoucí oddělení školského zařízení pro zájmové vzdělávání nebo předseda nestátní neziskové organizace pracující s dětmi a mládeží.

Ještě do konce tohoto roku mohou žáci nominovat své oblíbené učitele do ankety Zlatý Ámos 2012. Jedná se již o 19. ročník ankety o nejoblíbenějšího učitele České republiky. Pravidla ankety Zlatý Ámos jsou od prvního ročníku stále stejná. Navrhovat kandidáty na titul mohou jen žáci základních a středních škol. Do přihlášky musí napsat stručnou charakteristiku kandidáta a připojit popis jedné příhody s ním prožité. Důležité je též sehnat podpisy sta osob, které s návrhem souhlasí.

Učitelé opět projevili svoji nespokojenost a 7. prosince vyšli do stávky. Tentokrát měl protest pouze výstražný charakter a trval jen hodinu, výuka na školách tedy začala v devět hodin, na některých přišli učitelé do zaměstnání, ale žáky pouze hlídali, popř. s nimi debatovali o stávce. Akce se zúčastnilo 25.000 kantorů z 1.620 škol, zejména mateřských, základních a speciálních. Nejvíce pedagogů stávkovalo na jižní a severní Moravě, v Praze se jich naopak zapojilo jen několik desítek.

V konferenčních prostorách Národního informačního centra pro mládež v Praze sešli u kulatého stolu zástupci zaměstnavatelů, vzdělavatelů a vysokých škol s realizátory klíčové aktivity Studium pedagogiky volného času, která probíhá v rámci národního projektu Klíče pro život. Hlavním cílem setkání bylo nabídnout prostor pro odbornou diskusi nad aktuálními tématy profesní přípravy pedagogů volného času a o prostupnosti počátečního, celoživotního a dalšího vzdělávání, v jejichž rámci lze kvalifikaci získávat.

Strana 2 z 4První   Předchozí   1  [2]  3  4  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Naše škola je se Školou OnLine velmi spokojena. Po zadání všech potřebných dat nám aplikace velmi dobře slouží a usnadňuje práci...

Mgr. Milena Tomanová

Základní škola a mateřská škola Srch, okres Pardubice

 

Zobrazit další...