Vstupy pro prosinec 2011

CERMAT připravil pro letošní maturanty informační brožuru Průvodce žáka přihlašováním k maturitní zkoušce 2012 – Podávám přihlášku k maturitě 2012. Žákům poskytne informace o přihlašování k maturitní zkoušce 2012.

Koncem listopadu přijelo do Státních léčebných lázní Karlova Studánka v Moravskoslezském kraji bezmála tři sta ředitelů a pedagogických pracovníků středisek volného času a domů dětí a mládeže na své jubilejní, v pořadí již desáté setkání. Cílem dvoudenní akce, která proběhla v rámci klíčové aktivity Průběžné vzdělávání projektu Klíče pro život, byla především vzájemná výměna zkušeností z práce s dětmi a mladými lidmi.

Dne 1. prosince bylo v rámci projektu Dětský čin roku 2011 na Staroměstské radnici v Praze oceněno 8 dětí. Akce se konala již posedmé a děti v ní mohly soutěžit v těchto sedmi kategoriích: Záchrana lidského života, Pomoc v rodině, Pomoc jiným dětem, Pomoc ostatním lidem, Pomoc přírodě, Dobrý nápad a Pomoc n@ netu. Cenu v kategorii Pomoc v rodině předal ministr školství Josef Dobeš. Zároveň podotknul, že statečné skutky dětí dokazují jejich ochotu činit dobro a pomáhat druhým lidem.

MŠMT vyhlásilo letos již 2. ročník celostátní soutěže SAPERE – vědět, jak žít. Jejím cílem je ověřit znalosti žáků v oblasti zdravé výživy a vzbudit v nich zájem o zdravý životní styl, dále pak prevence před obezitou a poruchami příjmu potravy (anorexie, bulimie) a dalšími nemocemi spojenými s nedodržováním zásad zdravého životního stylu.

Odborový svaz pracovníků školství chystá na 7. prosince výstražnou stávku. Učitele vyzývá, aby nezačali vyučovat v osm hodin, jak je obvyklé, ale aby se školy otevřely žákům až o hodinu později. Odborářům vadí, že ministr školství chce prosadit, aby výše platů nebyla závislá na délce praxe. Dle ministra Josefa Dobeše by ji měl stanovovat ředitel školy. Právě on by měl nejlépe vědět, jaké ohodnocení si jeho podřízení zaslouží.

Strana 3 z 4První   Předchozí   1  2  [3]  4  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Intuitivní systém pro komplexní správu školních dat s lidským přístupem.

Ing. Martin Kocman

Základní škola a mateřská škola Jaroslava Seiferta, Praha 3

Zobrazit další...