Vstupy pro březen 2011

Od 1. července 2011 dojde ke sloučení několika ostatních přímo řízených organizací (OPŘO) MŠMT. První ústav, který vznikne sloučením Národního ústavu odborného vzdělávání (NÚOV), Výzkumného ústavu pedagogického (VÚP) a Institutu pedagogicko-psychologického poradenství (IPPP), bude mít na starosti pedagogickou dokumentaci, rámcově vzdělávací programy, základní analytickou činnost a přípravu pedagogické koncepci. Nástupnickou organizací se stane NÚOV, neboť má jasně deklarovanou podporu odborného vzdělávání, spravuje největší objem individuálních projektů z evropských strukturálních fondů a disponuje nejlepšími prostorovými podmínkami pro sloučení organizací. Druhá instituce vznikne slučováním příspěvkových organizací Richterovy boudy a Vzdělávacího střediska Telč a bude uskutečňovat výzkumné a pedagogické záměry v terénu. Nástupnickou organizací v tomto případě bude Národní institut dalšího vzdělávání (NIDV).

Na webovém portále nových maturit jsou k dispozici cvičné maturitní testy z českého jazyka, cizích jazyků a matematiky a dále sady cvičných zadání písemných prací z českého jazyka a cizích jazyků.

Naleznete zde volně ke stažení i klíče se správnými odpověďmi. Zájemci si tak mohou nanečisto vyzkoušet, co je již za několik týdnů čeká. Výsledky cvičných testů a písemných prací nebudou centrálně pořizovány, ani vyhodnocovány.

23. března od 10 do 16 hodin proběhne v Plzni již 16. ročník Veletrhu pracovních příležitostí. Akci pořádá Stavovská unie studentů ZČU v Plzni a lokální centrum mezinárodní studentské organizace IAESTE při ZČU v Plzni. Bude se konat v budovách univerzitního komplexu ZČU v Plzni na Borských polích, a to ve vstupních vestibulech Fakulty elektrotechnické a ve společné budově Fakulty aplikovaných věd a Fakulty strojní. Je určen zejména současným a budoucím absolventům vysokých škol. Hned u vstupu obdrží Průvodce veletrhem se základními informacemi o zúčastněných firmách. Cílem je nabídnout jim pracovní uplatnění v českých i zahraničních firmách. Ve formě veletržních stánků a prezentací se bude představovat zhruba 80 firem a na základě osobního kontaktu oslovovat možné kandidáty na pracovní pozice. Studenti tak získají první zkušenosti s danými firmami a přehled o jejich požadavcích.

Techmania Science Center o. p. s. v Plzni je ve dnech 21. – 27. března otevřena zdarma pro všechny pedagogické pracovníky Plzeňského kraje a jejich rodiny. Cílem je obohatit učitele o technické znalosti a objasnit jim metody neformálního vzdělávání. Neváhejte tedy a navštivte toto vědecké centrum od pondělí do neděle mezi 9:00 a 17:00.

ICT ve školstvíDne 23. března 2011 se v Malostranském paláci v Praze uskuteční 1. ročník odborné konference a doprovodné výstavy ICT ve školství. Jedná se o akci zaměřenou na informační a komunikační technologie ve školství, určenou především pro pedagogy, ICT metodiky, pedagogické a vzdělávací instituce, představitele státní správy a samosprávy, dodavatele ICT technologií, poskytovatelům ICT služeb, představitelům univerzit a odborné veřejnosti.

Záštitu nad touto akcí převzalo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

Strana 2 z 6První   Předchozí   1  [2]  3  4  5  6  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Naše škola je se Školou OnLine velmi spokojena. Po zadání všech potřebných dat nám aplikace velmi dobře slouží a usnadňuje práci...

Mgr. Milena Tomanová

Základní škola a mateřská škola Srch, okres Pardubice

 

Zobrazit další...