Vstupy pro březen 2011

Národní ekonomická rada vlády (NERV) doporučuje školám, aby začaly vyučovat povinně pouze anglický jazyk a ostatní cizí jazyky dobrovolně. Dle jejího názoru je perfektní znalost anglického jazyka přínosnější. Zároveň upozorňuje na to, že ušetřené peníze by se daly použít na rozvoj finanční a právní gramotnosti a IT dovedností. Orientace v těchto oblastech je totiž pro budoucí povolání přínosnější. Reaguje tím také na stále klesající výsledky českých žáků v mezinárodních srovnávacích testech. K tomuto názoru se přiklání i samotný ministr školství, Josef Dobeš.

Od 1. 10. 2010 realizuje společnost CCA Group a.s. ve spolupráci se SCIO projekt „Podpora využití ICT ve výuce průřezových témat na základních školách“, jehož předmětem je podpora využití informačních technologií při rozvoji výuky průřezových témat na druhých stupních základních škol v celé ČR.

Již jen necelý měsíc zbývá všem školám na to, aby si ověřily a případně opravily chyby v evidenci žáků. Na počátku dubna totiž bude probíhat další elektronický individuální sběr dat o žácích evidovaných ve školní matrice.

Připravte se na předání dat k rozhodnému datu 31. března 2011 v předstihu. Využijte širokých kontrolních mechanismů aplikace Katedra a odhalte chyby v evidenci nyní, kdy je ještě čas opravit případné nedostatky.

Strana 6 z 6První   Předchozí   1  2  3  4  5  [6]  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Se Školou OnLine jsme spokojeni, protože došlo k úspoře času, papírů a energie, kterou můžeme věnovat podstatnějším záležitostem.

Mgr. Jaroslav Jirásko
Základní škola K.V.Raise, Lázně Bělohrad

Zobrazit další...