Vstupy pro duben 2011

Ředitel společnosti CERMAT, Pavel Zelený, bude v pátek 8. 4. 2011 od 11:00 odpovídat na dotazy veřejnosti ohledně státních maturit. Proto neváhejte a zeptejte se na vše, co Vás zajímá. Zapojit do rozhovoru se můžete na webových stránkách Hospodářských novin.

Ústav pro informace ve vzdělávání zpracoval data za terciární vzdělávání v České republice. V současnosti existuje 26 veřejných a 45 soukromých vysokých škol a 2 státní vysoké školy. Na všech typech vysokých škol se dohromady vzdělává 396,3 tisíc studentů. Necelých 75% studentů se vzdělává prezenční formou (44% v bakalářských oborech, 15% v navazujících magisterských programech, 10% v magisterských programech a 3% v doktorských programech). V loňském akademickém roce úspěšně ukončilo vysokoškolské studium 87,9 tisíc studentů.

Český statistický úřad a Ústav pro informace ve vzdělávání provedly výzkum, ze kterého vyplývá, že se za posledních 10 let zvýšil 30x počet studentů soukromých vysokých škol. Na tomto typu škol se nyní vzdělává více než 27.000 studentů, tedy 14% všech vysokoškoláků. V rámci soukromého školství je největší zájem o vysoké školy, nejmenší pak o mateřské a základní školy. Soukromých vysokých škol je v České republice 45, zatímco státních pouze 26. MŠMT však apeluje, že počet privátních škol je velmi vysoký a že vznik nových škol již podporovat nebude.

Na zákaznickou podporu Školy OnLine se v posledních dnech obrací stále více škol s dotazem na možnost převodu dat o složené maturitní zkoušce z informačního systému CERTIS do školního informačního systému Škola OnLine. Tyto dotazy pramení především z informací, které v uplynulých týdnech zazněly na seminářích pořádaných CERMATem pro vedení škol.

Cermat na svých webových stránkách informuje všechny pedagogiky, žáky a veřejnost o zveřejnění nových maturitních zpravodajů.

Strana 4 z 5První   Předchozí   1  2  3  [4]  5  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro vedení školy je jednoduché provádět kontrolu docházky, hodnocení a probrané učivo u jednotlivých žáků nebo celých tříd.

Mgr. Karolína Žáková
SSUPŠ - Zámeček

Zobrazit další...