Vstupy pro květen 2011

28.4 proběhnul v Praze mezinárodní kongres soukromých škol, na kterém zaznělo, že pokles studentů může do tří let zapříčinit zánik až pětiny soukromých škol. Tento typ škol dostává menší dotace od státu a je závislý zejména na naplněnosti tříd. MŠMT nyní připravuje změnu financování veřejných i soukromých škol, zatím však není jasné, zda příspěvky na privátní školy vzrostou či se sníží.

Společnost ŠKOLA ONLINE a.s. dlouhodobě jedná s Centrem pro zjišťování výsledků vzdělávání (CERMAT) o možnosti exportu dat z IS CERTIS za účelem přenosu dat do školního informačního systému Škola OnLine - Katedra. Cílem našeho snažení je, aby škola měla maximálně usnadněnou evidenci dat ve školní matrice a zároveň v rámci modulu Maturity byla dostupná veškerá data o státní maturitní zkoušce za účelem archivace dat.

Na Základní škole Karla Čapka se učí žáci prvních tříd psát písmem Comenia Script. Toto písmo je jednodušší a podobné tiskacímu písmu, neboť se jednotlivé konsonanty a vokály kladou samostatně za sebe bez zbytečných tahů. Vymyslela jej grafička Radana Lencová jako reakci na stávají písmo, které je složitější díky různým kličkám, napojování a požadovanému sklonu. Reakce na nový druh písma jsou na této škole kladné. Děti si snadno vybavují tvary písmen (místo 4 se učí pouze 2) a nemusejí se dlouho rozmýšlet nad jejich psací podobou. Psaní se učí rychleji a baví je.

Josef Dobeš přijal na MŠMT medailisty z XXV. Zimní světové univerziády 2011, která se konala v tureckém Erzurumu, a poblahopřál jim k úspěchu a poděkoval za reprezentaci České republiky v této soutěži. Šampioni závodili v kategorii lyžování, snowboardingu a curlingu.

Na 62 středních školách odstartovaly 2. května ústní maturitní zkoušky. Až po nich budou žáci konat písemnou část zkoušky. Ministr školství Josef Dobeš bude po celý květen navštěvovat školy a dohlížet na průběh zkoušek. Zároveň ujistil školy, že se neobává žádných technických potíží, které nastaly při maturitní generálce.

Strana 5 z 5První   Předchozí   1  2  3  4  [5]  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

V době distanční výuky je Škola OnLine výborným prostředkem k zadávání domácích úkolů a testů.

Mgr. Jaroslava Studničková
Základní škola v Chotěšově

Zobrazit další...