Vstupy pro červen 2011

Řada firem se potýká s nedostatkem kvalifikovaných řemeslníků, přestože poptávka po nich značně roste. Ministerstvo školství se tedy rozhodlo více podpořit učňovské obory, zejména technické. Těmto oborům by měl pomoci nový finanční systém jednotlivých oborů. Zvýšit počet učňů by mohla také nová státní maturita, neboť mnoho studentů bude mít problémy ji úspěšně zvládnout, a dále plošné testování znalostí žáků 5. a 9. tříd.

V sobotu 11. června budou od 19 hodin do jedné hodiny po půlnoci otevřena muzea, galerie a další instituce zapojené do akce Pražská muzejní noc. Pedagogické muzeum Jana Amose Komenského připravilo řadu doprovodných programů včetně výstavy Zlaté české ručičky. Historie a současný vývoj českého odborného školství.

Podle předběžného odhadu nesložilo maturitní zkoušku zhruba 20% studentů. Neúspěšným maturantům tedy hrozí, že se kvůli pozdějšímu termínu opravných maturit nedostanou na vysokou školu.

Ministr školství Josef Dobeš proto navrhnul neúspěšné maturanty přijímat podmíněně. S tímto krokem však některé univerzity a vysoké školy nesouhlasí.

Na internetovém serveru rajce.net mohla veřejnost hlasovat o nejhezčí tablo maturantů v České republice. Nejvíce hlasů získalo Církevní gymnázium v Plzni. Jejich tablo bylo stylizováno do 30. let 20. století. Ve stejném duchu pojali studenti také maturitní ples a půlnoční noviny. Vítězné tablo si můžete prohlédnout v plzeňském knihkupectví v sadech Pětatřicátníků naproti Divadlu Josefa Kajetána Tyla.

V prostorách Středního odborného učiliště gastronomie a podnikání v pražském Hloubětíně se ve dnech 3. – 4. června 2011 konalo celostátního setkání pedagogických pracovníků školních družin a školních klubů. Akce proběhla v rámci Průběžného vzdělávání projektu Klíče pro život – Rozvoj klíčových kompetencí v zájmovém a neformálního vzdělávání, jehož realizátory jsou Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a Národní institut dětí a mládeže.

Strana 4 z 6První   Předchozí   1  2  3  [4]  5  6  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým kladem je přístup do školní matriky a ke všem dalším školním datům prostřednictvím uživatelského jména a hesla z jakéhokoli počítače připojeného k internetu.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...