Vstupy pro červen 2011

Už tento čtvrtek o půlnoci má být rozhodnuto o tom, zda spuštění státních maturit obstálo. Do tohoto termínu musí školy zaslat do Cermatu vyhodnocené všechny písemné maturitní testy.

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Josef Dobeš si jejich dosavadní průběh na dnešním brífinku pochvaloval: „Vše probíhá nad očekávání dobře, technika funguje jak má, jenom ve třech případech jsme měnili DDT a v celém Česku jsme povolali ze zálohy kvůli onemocnění pouze osm náhradních školních maturitních komisařů,“ zdůraznil.

Za dobu svého jednoletého působení ve funkci ministra školství se rozhodl Josef Dobeš již podruhé změnit náměstka pro vysoké školy. Jana Kouckého tak vystřídá bývalý rektor Univerzity Karlovy Ivan Wilhelm. Jeho hlavním úkolem bude připravit reformu vysokých škol.

Škola OnLineMáte zajímavý praktický tip, jak vylepšit evidenci žáků ve Škole OnLine? Napadá Vás, jak urychlit a usnadnit práci se školní matrikou? Rádi byste na kartě žáka evidovali nějaký další údaj? Nebo se Vám na stávajícím formuláři jen něco nelíbí?

Evidence školní matriky ve školním informačním systému Škola OnLine – Katedra dozná již za několik měsíců řadu zásadních změn. Nyní máte šanci podílet se na jejím rozvoji a ovlivnit další směřování této stěžejní školní agendy.

Ministr školství Josef Dobeš se rozhodl zrušit část Vyhlášky č. 73/2005, která uvádí, že pokud nemá škola možnosti a podmínky, nemusí zdravotně postižené studenty přijímat a učit. Své rozhodnutí odůvodnil ministr tím, že nelze diskriminovat zdravotně postižené, neboť by se porušoval školský zákon a rovný přístup ke vzdělávání všech bez rozdílu.

Od středy 1. 6. 2011 nabízí školní informační systém Škola OnLine svým uživatelům nové možnosti v oblasti elektronické komunikace a spolupráce. Důvodem je dokončení integrace Microsoft Live@edu, které jsou pro školy zcela zdarma. Díky tomuto konceptu mohou školy kromě nezanedbatelného množství finančních prostředků ušetřit i mnoho času svých zaměstnanců.

Strana 5 z 6První   Předchozí   1  2  3  4  [5]  6  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...