Vstupy pro srpen 2011

V těchto dnech se Ministerstvo školství ČR zaobírá tématem školného na vysokých školách. Novela zákona počítá s tím, že by stát mohl odpustit splácení školného vysokoškolákům, jejichž příjem nebude ani do věku 50 let dosahovat alespoň výše průměrné mzdy.

Blíží se konec školního roku a s ním úzce spojený převod dat z letošního školního roku na nový školní rok. K tomuto účelu slouží v aplikaci Katedra formulář „Nový školní rok“ (menu „Ostatní – Převod dat“). Vhodný čas pro spuštění tohoto průvodce je právě na konci období výuky, nebo v průběhu letních prázdnin. Mějte však na paměti, že data musíte mít převedena před začátkem nového školního roku.

Institut Šanghajské univerzity již řadu let každoročně hodnotí 17.000 vysokých škol z celého světa, pořadí však dává pouze prvním pěti stovkám. Školy posuzuje na základě počtu držitelů Nobelových cen a dalších ocenění mezi učiteli a absolventy, dále hodnotí publikace v prestižních vědeckých časopisech. V letošním roce skončila Univerzita Karlova v Praze na 201. až 300. místě, což je vzhledem k vysokému počtu zúčastněných škol velmi dobré umístění.

Od září do listopadu 2011 proběhne v ČR bezplatná celostátní akce s názvem Týdny vzdělávání dospělých, která má za úkol přimět dospělé osoby začít se více vzdělávat.

Pedagogové volného času vítají každý kvalitní zdroj nové inspirace a nápadů pro práci s dětmi a mládeží. V zajímavé publikaci „Pedagogické střípky“ jej určitě najdou. V červnu spatřil světlo světa „klíčovský“ sborník inspirativních příkladů dobré praxe pro práci s dětmi a mládeží vypracovaných a obhájených absolventy I. ročníku Studia pedagogiky volného času v rámci projektu Klíče pro život. Jeho realizátory jsou Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a Národní institut dětí a mládeže.

Strana 3 z 5První   Předchozí   1  2  [3]  4  5  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

V době distanční výuky je Škola OnLine výborným prostředkem k zadávání domácích úkolů a testů.

Mgr. Jaroslava Studničková
Základní škola v Chotěšově

Zobrazit další...