Vstupy pro leden 2012

Na závěrečném zasedání klíčové aktivity Podpora informačního systému pro mládež realizované v rámci národního projektu Klíče pro život, jehož cílem je podpora a zkvalitnění oblasti zájmového a neformálního vzdělávání, se v Praze 18. ledna 2012 setkali pracovníci informačních center pro mládež.

V 21. stolení už bychom těžko hledali školu, která netiskne žákům vysvědčení pomocí počítače. Tradice ručně psaných vysvědčení přetrvává snad pouze v některých třídách prvního stupně základních škol. Využití výpočetní techniky pro tisk vysvědčení totiž přináší školám řadu výhod. Přesvědčte se i vy, že tisk vysvědčení je rychlý – pouze je nutné vydat se tou správnou cestou…

Blíží se konec 1. pololetí školního roku a s ním uzavírání klasifikace za tuto část školního roku. Tento článek nám sdělí, co je zapotřebí udělat před samotným tiskem vysvědčení. Dozvíme se také zajímavé tipy pro zadávání tzv. uzávěrek učitele, třídního učitele a učitele zájmových útvarů.

Za 4 měsíce existence značky Rodiče vítáni se pod touto značkou certifikovaly více než dvě stovky certifikovaných škol. Jejím smyslem je pojmenovat prostřednictvím jednotlivých kritérií, podle čeho rodiče poznají vstřícnou školu. Rodičům letošních prvňáčků nová služba umožňuje vybírat si v okolí bydliště školu i podle ochoty jejího vedení spolupracovat s rodičovskou veřejností. Z 205 certifikovaných škol se jedná o 121 základních škol, 72 škol, které jsou spojené s mateřskou školou, 9 víceletých gymnázií a 3 školy speciální.

Dnešním dnem startují na základních školách zápisy do prvního ročníku. V tomto článku si proto ukážeme, jakým způsobem můžeme budoucí prvňáčky evidovat ve školním informačním systému Škola OnLine. Dozvíme se však i zajímavé informace o výstupech a dokumentech, které je možné nad touto agendou generovat.

Strana 2 z 5První   Předchozí   1  [2]  3  4  5  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Se Školou OnLine jsme spokojeni, protože došlo k úspoře času, papírů a energie, kterou můžeme věnovat podstatnějším záležitostem.

Mgr. Jaroslav Jirásko
Základní škola K.V.Raise, Lázně Bělohrad

Zobrazit další...