Vstupy pro leden 2012

Chcete se dozvědět aktuální informace o průběhu letošních maturit? Tak neváhejte a přečtěte si 11. číslo Maturitního zpravodaje, který shrnuje vše podstatné ohledně maturit v roce 2012! Obsahuje shrnutí maturitního ročníku 2011 a předkládá změny, ke kterým dojde v letošním roce.

31. prosince 2011 měli žáci základních a středních škol poslední možnost nominovat své oblíbené učitele do ankety Zlatý Ámos 2011/2012. Do soutěže bylo přihlášeno 30 učitelek a 13 učitelů, z toho 32 ze základních škol a zbylých 11 ze středních škol. V porovnání s loňským ročníkem přišlo do soutěže o 24 přihlášek méně. Nejvíce soutěžících je ze Středočeského a Moravskoslezského kraje, naopak nominováni nebyli žádní pedagogové z Plzeňského kraje a Vysočiny.

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Josef Dobeš představil výsledky auditu, který provedla Evropská komise (EK) v Operačním programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK). Předběžná hodnotící zpráva obsahuje zjištění v oblasti veřejných zakázek a nedostatků v kontrolním systému. Dílčí problémy se týkají Ústeckého a Středočeského kraje a projektů různých příjemců - i v gesci MŠMT.

Pro zajištění bezproblémového běhu systému Škola OnLine, je nezbytné vykonávat pravidlně údržbu a kontrolu technických prostředků, na kterých jsou aplikace provozovány.

Na stránku Plánovaná údržba serverů byly proto doplněny termíny pravidelných odstávek serverů pro 1. pololetí roku 2012, během kterých nemusí být dostupné aplikace Katedra, Žákovská, Akademie, Spisovka, OLAT a Portál.

K 31. 12. 2011 vypršela smlouva Václavu Klausovi mladšímu, poradci Josefa Dobeše. Přestože by si ministr školství přál smlouvu prodloužit, jeho bývalý poradce se k této funkci prozatím vracet nebude. Coby ředitel gymnázia PORG je na tolik pracovně vytížen, že by již další činnosti nestíhal.

Strana 4 z 5První   Předchozí   1  2  3  [4]  5  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Se Školou OnLine jsme spokojeni, protože došlo k úspoře času, papírů a energie, kterou můžeme věnovat podstatnějším záležitostem.

Mgr. Jaroslav Jirásko
Základní škola K.V.Raise, Lázně Bělohrad

Zobrazit další...