Vstupy pro říjen 2012

Dnes mají základní, střední a vyšší odborné školy a konzervatoře poslední šanci předat Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy vybraná data o svých žácích. Škola OnLine Vám ráda pomůže splnit Vaši zákonnou povinnost. Stačí nás jen kontaktovat na telefonním čísle 378 229 460.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy dne 17. července 2012 informovalo veřejnost o činnosti pracovní skupiny pro revizi maturitní zkoušky a o svém záměru na základě doporučení této skupiny prosadit změny v pravidlech konání maturit, které by platily již pro jarní zkušební období 2013. V článku naleznete nejdůležitější informace, otázky a odpovědi.  

Na počátku října proběhl webinář věnující se evidenci dat žáků ve školní matrice a předávání dat z ní na ministerstvo školství. Semináře se zúčastnilo několik desítek uživatelů, převážně z řad administrátorů školního informačního systému Škola OnLine. Pro ty z Vás, kteří jste se nemohli semináře zúčastnit, máme připravený videozáznam části tohoto semináře. Přímí účastníci semináře měli navíc možnost klást rozličné otázky k dané problematice, čehož na závěr semináře aktivně využívali.

Evropská komise pořádá již 6. rokem překladatelskou soutěž Juvenes Translatores (Mladí překladatelé) pro 17leté středoškoláky. Jedná se o mnohojazyčnou soutěž, v níž se mohou žáci rozhodnout z jakého do jakého jazyka budou překládat, musí se však jednat o úřední jazyky Evropské unie. Ze soutěže mohou vytěžit i učitelé, neboť obohatí svoji jazykovou výuku a dokáží lépe namotivovat své žáky. Celkově zvyšuje povědomí o studiu překladatelství a stále narůstající poptávce po překladatelích v Evropě.

Od roku 1994 stanovilo UNESCO 5. říjen jako Mezinárodní den učitelů. V České republice slavíme Den učitelů 28. března, tj. na výročí narození Jana Amose Komenského.

Strana 2 z 2První   Předchozí   1  [2]  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Školní informační systém Škola OnLine je uživatelsky velmi přívětivý. I méně počítačově gramotní uživatelé se s ním bez problémů sžili během několika málo dnů.

David Švarc
Základní škola Martina Luthera v Plzni

Zobrazit další...