Vstupy pro listopad 2012

Většina rodičů se každý den svých dětí ptá, jaké učivo probíraly daný den ve škole. Jindy může být žák nemocen, a tudíž školu nenavštěvuje, a tak v době jeho absence potřebuje rodič zjistit zameškané učivo. Sledujte probírané učivo jedboduše v pohodlí Vašeho domova, jak jen často potřebujete. Škola OnLine vám v tom pomůže!

Inspiraci či radu můžete nalézt již ve třetím sborníku klíčové aktivity Funkční vzdělávání národního projektu Klíče pro život „Změna je život“. Změna k životu moderního člověka dneška neodmyslitelně patří – v současné dynamické době není možné ustrnout, je nutné se orientovat, mít nové informace, prostě se celoživotně vzdělávat. Neboť Nerudovo „kdo chvíli stál, již stojí opodál, den žádný dvakrát se již nenarodí…“ platí na počátku 21. století dvojnásobně. Možná trojnásobně pak pro vedoucí pracovníky organizací, jejichž smyslem je práce s dětmi a mládeží.

Prezident Václav Klaus dnes podepsal novelu školského zákona, která upravuje podobu státních maturit. Pro příští dva roky budou povinnou část tvořit dva předměty a maturity budou mít jednotnou úroveň zadání.

Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska pořádá I. celorepublikový den otevřených dveří soukromých škol, který se uskuteční ve čtvrtek 15. listopadu 2012 na soukromých školách v ČR. Soukromé školy představí své nejnovější vzdělávací metody, své žáky a jejich úspěchy, moderně vybavené učebny a zároveň zpraví o vztahu žák – pedagog a škola – rodič.

Vláda České republiky se svým programovým prohlášením ze dne 4. 8. 2010 zavázala k zavedení pravidelného zjišťování výsledků vzdělávání v 5. a 9. ročníku základního vzdělávání. Po dohodě s ministrem školství, mládeže a tělovýchovy a v souladu s Programem zjišťování výsledků vzdělávání Českou školní inspekcí v roce 2012 Česká školní inspekce systém ověřování výsledků žáků celoplošně poprvé pilotovala v 5. a 9. ročnících základních škol a v odpovídajících ročnících víceletých gymnázií a konzervatoří.

Strana 2 z 3První   Předchozí   1  [2]  3  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

V době distanční výuky je Škola OnLine výborným prostředkem k zadávání domácích úkolů a testů.

Mgr. Jaroslava Studničková
Základní škola v Chotěšově

Zobrazit další...