Vstupy pro březen 2012

Ministerstvo financí se chystá v oblasti školství do roku 2014 ušetřit zhruba 14 miliard korun. V letošním roce by mělo školám odepřít 4,4 miliardy korun, v dalším roce 4,6 miliardy a v roce 2014 6 miliard korun. Důsledkem tohoto plánu by však měla být ztráta práce pro zhruba 17.000 učitelů mateřských, základních a středních škol. Vedení mnoha škol již vyjadřuje svoji nespokojenost nad těmito záměry.

Do finále každoroční soutěže Zlatý Ámos, které se uskuteční 8. března, se probojovalo 9 učitelek a 6 učitelů, a to zejména zásluhou svých žáků, kteří museli v regionálních kolech zapůsobit obhajobou svého pedagoga.

Již za necelý měsíc se rozběhne další kolo sběru dat ze školní matriky. Tentokrát bude organizované přímo Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, které převzalo v tomto směru agendu bývalého Ústavu pro informace ve vzdělávání. Ten zanikl na konci minulého kalendářního roku.

Ministr Josef Dobeš se v úterý setkal s šesti zástupci studentů plzeňských práv, která by měla podle rozhodnutí akreditační komise po 31. říjnu zaniknout. „Plně respektuji rozhodnutí akreditační komise, o dalších krocích se ale rozhodnu až po pečlivém prostudování všech předešlých rozhodnutí akreditační komise a po obeznámení se s právními analýzami ohledně fakulty,“ vyjádřil svůj záměr ministr Dobeš.

Jednou z možností jak oslovit šikovné, mladé lidi je zajímavá nabídka zájmového a neformálního vzdělávání. Jedním z projektů, který nabízí vzdělávání pracovníkům školních družin, školních klubů, nestátních neziskových organizací a středisek volného času je projekt Klíče pro život, který od dubna 2009 realizuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy společně s Národním institutem dětí a mládeže.

Strana 4 z 4První   Předchozí   1  2  3  [4]  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...