Vstupy pro duben 2012

CERMAT opět připravil pro letošní maturanty průvodce maturitní zkouškou. Je zaměřen na společnou (státní) část maturity a zahrnuje nejvýznamnější informace, které maturantům pomohou či usnadní zkouškou dospělosti projít. Oproti loňskému roku, kdy odstartovala nová podoba maturitní zkoušky, se v organizaci společné části uskutečnilo několik změn, které by měly mít u maturantů pozitivní ohlas. I tyto novinky jsou v Žákovském průvodci maturitní zkouškou 2012 zahrnuty.

V rámci klíčové aktivity Uznávání neformálního vzdělávání projektu Klíče pro život vyšel další sborník „Cesty k uznávání“. Zahrnuje příspěvky z Konference k uznávání neformálního vzdělávání z listopadu 2011 v Praze.

V letošním 4. ročníku soutěže O nejlepšího učitele angličtiny za rok 2011 pořádané ve spolupráci s jazykovou společností Wattsenglish byly fondem Prague Post v Americkém centru v Praze zvoleny 3 nejlepší pedagožky: Soňa Morávková (ZŠ a MŠ Angel Praha), Petra Plíhalová (ZŠ a MŠ Klíč Česká Lípa) a Helena Pálenská (ZŠ a MŠ Hanspaulka, Praha).

V úterý 17. dubna 2012 byla v národním informačním centru pro mládež oficiálně zahájena kampaň „Information right now! Young people are asking“ pod záštitou Rady Evropy a organizace ERYICA. Cílem akce je upozornit mládež na jejich práva, zejména na právo informace, a zviditelnit informační služby pro mládež a zvýšit povědomí o informačních centrech pro mládež po celé Evropě.

Ve dnech 21. a 22. června 2012 pořádá MŠMT v Národní technické knihovně v Praze v rámci projektu Podpora technických a přírodovědných oborů 1. dětskou vědeckou konferenci. Akce je určena pro zájemce ve věku 10 až 15 let. Účast na konferenci, občerstvení a ubytování jsou zdarma.

Strana 1 z 3První   Předchozí   [1]  2  3  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...