Vstupy pro květen 2012

Ve dnech 22. – 29. 4. 2012 se uskutečnil ve Vilniusu, hlavním městě Litvy, 10. ročník přírodovědecké soutěže EUSO (European Union Science Olympiad). Zúčastnilo se jí 44 týmů složených ze sedmnáctiletých a mladších přírodovědců z 22 zemí. ČR získala zlatou medaili a 3 naši účastníci se mohou soutěže zúčastnit i příští rok. Absolutním vítězem se stal tým Estonska. Závěrečného ceremoniálu byl přítomen i bývalý litevský prezident Valdas Adamkus.

Videosoutěž Zaostřeno na toleranci již zná svého vítěze. Stala se jím kvarta Gymnázia Stříbro na Tachovsku. Akce se dohromady zúčastnilo 44 týmů žáků ve věku od 8 do 16 let z 27 škol z ČR a USA. Skupiny žáků měly za úkol natočit krátké videosnímky o toleranci k rozdílnosti mezi svými spolužáky. Smyslem soutěže bylo ukázat, jak dnešní žáci chápou snášenlivost a diskriminaci na školách. Porota složená z Lejly Abasové, Jiřího Mádla a Chucka Beyttyho hodnotila především originalitu, s jakou soutěžící k danému tématu přistupovali.

Ve dnech 24. až 27. května se uskuteční již 14. ročník Bambiriády. Jedná se o celorepublikovou přehlídku volnočasových aktivit pro děti a mládež, kterou pořádá Česká rada dětí a mládeže (ČRDM). Motto „Nadšení a zkušenost“ upozorňuje na to, že se akce v letošním roce ponese v duchu evropského roku aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity, tedy propojení světa dětí a dříve narozených občanů.

Profesor Petr Fiala (47) v roce 1988 ukončil studium historie a bohemistiky na brněnské univerzitě. V roce 1989 spoluzakládal katedru politologie, kterou vedl v letech 1993 až 2002, zde také získal doktorský titul. Později byl jmenován docentem a nakonec i profesorem. Od roku 2002 působí na Katedře mezinárodních vztahů a evropských studií Fakulty sociálních studií MU v Brně, kde se stal i jejím děkanem. V letech 2004 až 2011 byl rektorem Masarykovy univerzity, nyní zde působí jako prorektor pro akademické záležitosti.

ŠKOLA ONLINE se stala partnerem projektu "ICT vzdělávání pedagogů v Plzeňském kraji". Cílem projektu je rozvoj odborných kompetencí pedagogických pracovníků základních a středních škol v Plzeňském kraji v oblasti využití moderních informačních a komunikačních technologií ve výuce.

Strana 2 z 2První   Předchozí   1  [2]  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Školní informační systém Škola OnLine je uživatelsky velmi přívětivý. I méně počítačově gramotní uživatelé se s ním bez problémů sžili během několika málo dnů.

David Švarc
Základní škola Martina Luthera v Plzni

Zobrazit další...