Vstupy pro červenec 2012

Kam s ním? Tuto nerudovskou otázku si klade nejeden rodič, jen co jeho ratolest dosáhne školního věku. Kam s dětmi, aby se „nezabydlely“ v partě vandalů? Komu je svěřit? Dá se pro děti nalézt to pravé, co jim pomůže k rozvoji jejich osobnosti? A čím se vlastně naše děti ve volném čase zabývají? Je vůbec nějaký rozdíl mezi dětmi, které chodí do kroužků a oddílů, a těmi, jež sedí doma a „plácají se“ od ničeho k ničemu?

Systém Škola OnLine se připravuje na nový školní rok. Aby mohl i po celý rok 2012/2013 svým uživatelům poskytovat kvalitní služby, proběhne v úterý 7. srpna plánovaná technická kontrola a údržba celého řešení.

Některé úkony si vyžádají větší technický zásah, které způsobí i dočasnou nedostupnost některých služeb. K opakovaným střednědobým výpadkům řešení bude docházet v době od 10.00 do 17.00. V tuto dobu nemusí být uživatelům dostupné některé služby, případě pak i celé řešení.

Doporučujeme proto uživatelům, aby veškeré nezbytně nutné úkony realizovali v předstihu již v pondělí 6. srpna 2012.

K podzimnímu termínu společné části maturitní zkoušky 2012 podalo přihlášku celkem 23.314 maturantů, zhruba v 70 % případů se jedná o opravný termín. Nejvíce žáků bude konat písemnou práci z českého jazyka v základní úrovni, dále pak z didaktického testu z matematiky také v základní úrovni. Písemné zkoušky budou probíhat od 3. září a jejich přesné termíny se bude možné dozvědět do 15. srpna na stránkách CERMATU. Žáci pak budou vyzváni k maturitní zkoušce v papírové nebo elektronické pozvánce v druhé polovině srpna od ředitele školy.

Jedním z výstupů klíčové aktivity Uznávání neformálního vzdělávání projektu „Klíče pro život – Rozvoj klíčových kompetencí v zájmovém a neformálním vzdělávání“ je vydání sborníku s názvem „Kompetence v neformálním vzdělávání“. Tematicky je zaměřen na oblast kompetencí a jejich rozvíjení u dětí a mládeže i u pracovníků pracujících s dětmi a mládeží v oblasti neformálního vzdělávání.

Dne 23. 7. 2012 byla ve Sbírce zákonů vyhlášena novela vyhlášky č. 48/2005 Sb., o základním vzdělávání a některých náležitostech plnění povinné školní docházky. V přiložených souborech zveřejňujeme text novelizační vyhlášky č. 256/2012 Sb., informace k obsahu novely a jako pracovní pomůcku úplný text vyhlášky č. 48/2005 Sb. Platnost novelizovaných ustanovení vyhlášky je od 1. září 2012. Ustanovení o vzdělávání v zahraničí platí od dne vyhlášení, tj. od 23. 7. 2012.

Strana 1 z 2První   Předchozí   [1]  2  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým podílem ke komfortnímu používání Školy OnLine přispívá i jejich odborně erudovaná, ochotná a prakticky nonstop fungující technická podpora.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...