Vstupy pro červenec 2012

Na základě doporučení pracovní skupiny pro revizi státních maturit je ministr školství, mládeže a tělovýchovy Petr Fiala připraven prosadit změny státní maturitní zkoušky pro období 2013 a 2014.

Maturitní zkouška bude mít nadále společnou, neboli státní část, ale ta bude mít od roku 2013 jen jednu úroveň u všech zkoušek. Nebude tady žádné dělení na základní a vyšší úroveň jako v uplynulých dvou letech,“ vysvětluje ministr Petr Fiala.

V listopadu 2011 byla na webových stránkách MŠMT zveřejněna jména, data narození a adresy 895 romských žáků, kteří dostávali dotace na studium. Úřad pro ochranu osobních údajů proto udělil Ministerstvu školství ČR pokutu 450.000 korun.

V soutěži Nejlepší maturitní tablo ČR 2012 obsadila první místo třída 4. B z Gymnázia Třebíč s názvem tabla „Teď jsme na tahu my“. Jako cenu obdržela od Bankovního institutu vysoké školy (BIVŠ) poukaz na maturitní večírek v hodnotě 25.000 korun v restauraci, kterou si žáci sami vybrali.

Ve dnech 22. – 24. srpna 2012 proběhne v Jihlavě vzdělávací program Škola čtenářských dovedností. Tento pobytový kurz pořádá Národní institut pro další vzdělávání, je akreditován MŠMT a vhodný pro šablonu Čtenářská a informační gramotnost v projektu EU základním školám. Je určen všem učitelům bez rozdílu aprobace 1. a 2. stupně ZŠ, víceletých gymnázií, speciálních škol i ostatním zájemcům. Seminář by měl pedagogům nabídnout náměty, metodiku a inspiraci, jak mohou u žáků rozvíjet čtenářské dovednosti. Cena kurzu je 1.770 Kč + náklady na stravu a ubytování. Tyto výlohy lze hradit z projektu EU peníze školám.

Strana 2 z 2První   Předchozí   1  [2]  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým kladem je přístup do školní matriky a ke všem dalším školním datům prostřednictvím uživatelského jména a hesla z jakéhokoli počítače připojeného k internetu.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...